10 oktober 2006

Eftertankar...

Det var ju några bra dagar som pappan fick med sina barn. Han avslutade med få dem till skola och Dagis i går morse. Punktligt. Detta är tydligen så ovanligt att ett barn anmärkte på saken. "Vi kommer nästan alltid för sent", fick pappan höra. Inget vidare av Henne att nonchalera lämningstiderna, tycker jag.

Det är lite mer som inte är så vidare av Henne, tycker jag. Det viktigaste var att mycket av den harmoni och sammanhållning som jag sett i gruppen under åren är borta. En hel del kan ju förklaras av den ständiga kampen om pappans uppmärksamhet, men ändå. Jag såg och hörde saker som jag aldrig upplevt i det gänget förut. Lite obehagligt var det emellanåt.

Hygienen. Många barn får för sig att de inte behöver tvål och vatten. Men det är nog inte många föräldrar som låter detta läge bestå. Utom Henne. Ett av barnen var, på ren svenska, skitigt. Barnet i fråga ansåg sig inte behöva tvål och vatten. Pappan fick ner ungen i badkaret i lördags och upp kom ett rent barn. Så när som på håret. Där var det råvägran. På gränsen till äckligt i mina ögon. Bryr Hon sig om sånt? Tydligen inte.

Trasiga skor. Jäpp. Somligt barn gick med trasiga skor, som läckte in vatten och fick strumporna att lukta som ett gammalt campingtält. Mamman tycker tydligen att det inte är en stor sak. Barnen bar mest ärvda kläder, noterade vi. De var mycket mer välklädda förut.

Skolväska saknas. Ett av barnen var utan skolväska. Förmodligen det enda i sin klass och kanske i hela skolan. Pappan, som egentligen inte vill spara pengar åt Henne genom att klä barnen, kände sig ändå nödsakad att bidraga med en rygga med hållare för vattenflaska så att barnet nu är up to date med sina kamrater.

En bagatell i sammanhanget kanske, men något som är mycket talande för Henne: Pappan hade ju barnen redan från i torsdags i ett par fall, och från i fredags hela gänget. Då blir maten en utgift.

Räknar man om Hennes olika bidrag för barnen till en summa per barn och dygn, så pratar vi om mer än dubbla det belopp som mamman skickade med i matpengar. Hon sade att barnflickan skulle ta med sig en stor matkasse åt barnen under helgen.

Barnflickan hade inte ens hört talas om detta.

Sån är Hon...

Update kl 1430:
Kom att tänka på en sak: Hon var bortrest i fem dagar. Tror ni att Hon ringde pappan och kollade läget någon endaste gång? Eller ringde och pratade med barnen om hur de hade det?

Icke. Hon hörde inte av sig till någon inblandad den här tiden. Det går visserligen att se saken som om Hon hade förtroende för pappan, men det gör inte jag. Jag ser det som en indikation på hur mycket Hon egentligen bryr sig om barnen...

Inga kommentarer: