30 mars 2006

Telefonkuppen

Google är bra till mycket. Att hålla koll på en del av Hennes förehavanden, till exempel. Ikväll var hon på ett engagemang på stan, sponsrat och väl annonserat på nätet av hennes uppdragsgivare. De hade f.ö ersatt gaget med "ett lån" från dem till Henne, som Hon betalar tillbaka genom olika arbetsinsatser.

På så vis slipper bägge parter diverse skatter och avgifter. Så går det till i deras kretsar.

Barnens farmor kläcker iden: Vi ringer!

-Du är inte klok, säger jag. -Hon har lagt världens munkavle på all vår kommunikation. Dom lägger på luren direkt.

-Vi ringer!

Jag suckade. Hon ringde. Äldsta barnet svarade. Mamma (Hon, Henne) var mycket riktigt inte hemma. Dom hade barnvakt ikväll. Barnvakten hade inga synpunkter på att nån ringde upp och pratade med barnen. Bingo!

Det blev en mycket trevlig halvtimme, om än med lite smolk. Ett av barnen ville till exempel inte prata direkt med oss. Bara via budbärare. Men förslaget att vi gör om ett par saker vi gjorde förra året (sockrat med att få sitta fram med nervevad ruta) gick hem. Visst. Shure Do it.
Det äldsta barnet, det som Hon skickade fram så nesligen och skamligen, förklarade sig dock upptagen hela lovet.
-Lite senare då, frågade jag. Fullt medveten om att barnet i fråga inget ville hellre och att barnet lever under ytterst starka påtryckningar från Henne om att allt som inte kommer från Henne är både farligt och potentiellt våldsamt.

Tystnad. Tystnad. Tystnad. Nästa barn tog luren.

Barnet Som Tystnade gör i princip allt för att vara Henne till lags utan att få annat än skrik och vrål tillbaka. Det vet jag, som har sett det. Saken har gjort mig illamående i åratal nu. Ett annat barn har Mycket Klart för sig (hur? Tjat, örfilar eller värre?) att det inte är någon bra idé att prata med oss, men kan ändå inte låta bli att växla repliker med oss via ombud.

Jag kan bara hoppas att barnet inte far illa för att det över huvud taget kommunicerade med oss.

Och kvällens barnflicka har nog varit där för sista gången. Lita på att Hon har satt munkavle och uppringningskontroll på alla inkommande samtal efter detta.

Ombudet då?
Det barn som agerade ombud, är förstås det barn som fyllde år härom sistens. Det är också det barn som det ligger en anmälan (nej, två!) om barnmisshandel mot. Utförd av modern. Hon. Henne.

Inga kommentarer: