11 maj 2009

Nu fyllde pappan

Ingen tårta den här gången, men väl sockerkaka med grädde och jordgubbar


Ett av barnen har bott hos pappan hela veckan och de andra anslöt till helgen, då pappan fyllde. Pappan fick frukost på sängen och presenter av barnen. Sedan dök deras farmor och jag upp med våra presenter. Stämningen var mycket god, men pappan var lite avslagen. Han var mycket trött. Det tar på krafterna att ha de så oroliga barnen och att vara arbetslös.

A-kassan
Pappan har inlett pappersarbetet och lagt in om ersättning. Den första responsen var märklig. Han fick beskedet att det är 45 arbetsdagars karens när man som han har sagt upp sig från jobbet. Men kassan satte datum för ersättningens start till 75 arbetsdagar från det att han slutade. Vi har räknat och räknat, men inte kommit till något annat än att kassan har räknat fel. 45 vardagar efter anställningens slut är mer än en månad före angivet datum.

Hjärnblödning eller?
Själv tror jag på det förstnämnda. Det datum som anges som första dag för ersättning är nämligen väldigt nära 45 arbetsdagar efter skrivelsens datum. Skulle detta visa sig vara förklaringen, så saknar jag ord.

UPDATE: Pappan ringde i dag, måndag, och undrade vad det var frågan om. Svaret —tillsammans med en ursäkt för 'luddiga formuleringar'— var att han måste ha 45 arbetsdagar som arbetslös och inget annat fram till dess. Skulle han till exempel sjukskrivas så räknas dessa dagar bort och startdatum flyttas fram. Ett sätt att missbruka systemet blir således svårare. (De sista åren av äktenskapet växlade Hon friskt mellan sjukskrivning och arbetslöshet för att krama ur mesta möjlliga av de bidrag som stod till buds)

Det datum vi kom fram till gäller alltså. Om pappan inte blir sjukskriven alltså.  /UPDATE

Annars
Pappan mår mycket bättre nu när han har mer tid för barnen, men det kostar på. Mamman skickar med matpengar, men de räcker inte och utgifter som kontantkort och bussbiljetter till barnen antas han fortfarande stå för.

Kärvt men ändå inte. Barnen är ju med honom så mycket mera nu.

Inga kommentarer: