17 maj 2009

Det här känner vi igen

Ni läser väl IT- och Genusdebattören Pär Ström? Han bevakar genusfrågorna på sin blogg Genusnytt som jag skyltar här i högerspalten. Jag flaggar även Daddys blogg. Mycket kunnig, insatt och välskriven, om än stundom ordrik.

Nu har Pär flaggat en artikel på debattsajten Newsmill, där Daddy träder fram med sitt riktiga namn. Joakim Ramstedt, en svårt utsatt farsa, skriver detta om en kurs för socialfolk:

Om en kvinnas berättelse framstår som vag eller oprecis. Om hon ändrar sina uppgifter från en dag till en annan så betyder det inte att hon ljuger, fick man lära sig. Tvärtom så tyder det på att kvinnan befinner sig i chock och därför bör man alltså fästa tilltro till hennes uppgifter. Om mannen är rak och tydlig i sin redogörelse och konsist kan berätta sin historia utan att tveka, tyder detta på att han just är den sortens man som är van att dominera och härska, med andra ord är detta ett bevis på att han ljuger. Min källa dristade sig då till att fråga utbildaren om hur man i så fall skall tolka en kvinna som likt mannen är fast och övertygande i sin berättelse. Det betyder endast att hon kommit ur chockfasen och därmed kan man vara rätt övertygad om att hennes uppgifter är sanna blev svaret
Min första reaktion var faktiskt 'So What'. Been there. See the scars. Soc där vi bor behöver inte gå kursen.

Dom har det i blodet.

Inga kommentarer: