05 augusti 2008

Ta sitt ansvar!

Uttrycket har Hon använta ofta de här åren. För det mesta när hon vill att barnens pappa ska göra långt mer än överenskommet, åtaget eller av rätten fastslaget. Eller när han ska betala något, t.ex barnens telefonkort som Hon har anvaret för (han köpte telefonerna). Nåväl: I går var det dags igen, fast från ett annat håll:

De två barn pappan skulle inleda sin extra lediga vecka med, var de två äldsta. Ett av dem var det barn som Hon förmodligen försökte få till att pappan hade misshandlat genom att vrida bort en fjärrkontroll ut handen.

Det hela började redan före midsommar och har i princip förstört sommaren för oss. Ett tag var läget helt förvirrat med påståenden hit och dit som bara inte gick att bekräfta. Läs t.ex här. Men efter pappans sedemera återtagna anmälan om umgängessabotage hade Hon tagit reson. Trodde vi.

Fångutväxling?
Inför pappans hämtande av barnen i går, utväxlades floder av SMS och mail mellan föräldrarna. Mamman krävde dels att det förorättade barnet skulle möta pappan på gården utanför Hennes hem och dels att pappan skulle ta sitt ansvar be om ursäkt för sin 'misshandel' av barnet.

Det hela lades upp som en spionuväxling under det kalla krigets dagar. Men pappan ställde upp. Han hade ju bett barnet i fråga om ursäkt för att han tog i lite för mycket, vilket alla föräldrar gör emellanåt (och Hon praktiskt taget dagligen, vad vi vet. Hon till och med slår dem).

Kan ni tänka er?
Barnet använde exakt samma formuleringar som mamman har gjort under den här resan och även under dagen i sina SMS och mail. Pappan skulle ta sitt ansvar för det inträffade och be om ursäkt för 'misshandeln' som ägde rum.

Snacka om att vara coachad. Regisserad. Kommenderad. Vadsomhelst.

Nå?
Det blev inget. Pappan tänker inte gå med på att han har gjort något som han inte har gjort. Barnet är gammalt nog att förstå den ursäkt som kom, men h*n är ju under mammans paraply och har (min tanke) målat in sig i ett hörn på det här med misshandel, därtill livligt påhejad av mamman.

Dessutom kan det ha juridiska konsekvenser om pappan använder ordet 'misshandel' i ett samtal med barnet. Mamman skulle hugga direkt på den möjligheten (också min tanke)

I stället
Pappan är nu med det äldsta och ett annat i skaran. De kopplar av efter en halvdag med Barnens Farmor på pizzeria och bio. Det var skitmysigt, har jag fått höra.

Det är några dagar kvar på den här veckan, så barnet i fråga har möjlighet att ändra sig.

That's my bet

2 kommentarer:

Stina sa...

Förlåt att jag svär, men.. jävligt taskigt av henne.

Plastfarfar sa...

Sån är hon...