17 augusti 2008

Helgen vecka 33 2008

Det blev en bra och ganska harmonisk sådan. Det trilskande barnets vägran att bo hos pappan var förstås inte så kul, men vi räknar med att det hela blir övergående. Mamman, till exempel, får ju inte varannan helg för sig själv om det fortsätter så här.

Moll
Det trilskande barnet, förstås. Och en historia där det yngsta prompt ville tala med mamman i fredags. Under samtalet hörde Hon hur ett annat barn i bakgrunden för pappan berättade att de inte får några veckopengar hemma hos Henne. Det tog eld, lågor och svavel i luren. (Det var inget nytt för oss. Det har vi vetat länge) Han fick veta att hon minsann hade så stora utgifter för barnen att pengarna inte räckte till veckopeng.

Till saken hör kanske att Barnens Farmor ger barnen veckopeng. De av dem som är hos pappan. De helger de är det. Det trilskande barnet blev alltså utan den här helgen.

Sedam blommade en involverad historia om en rygga till ett av barnen ut. Så här inför skolstarten hade de bägge föräldrarna kommit överens om att köpa var sin rygga till var sitt barn. Gissa vilket barn som ännu inte har fått sin rygga? (Rätt) Den är 'beställd på Tradera', har vi fått veta, och har inte kommit ännu.

I väntan på den leveransen har mamman omdisponerat ryggan som pappan köpte till ett annat barn. Jag och Barnens Farmor ruttnade när vi fick höra detta. Vi fyndade en rygga och lämnade över idag, tillsammans med lite pennor och annat som är bra att ha i skolan.

Dur
Utflykten igår, lördag, var en brottarhit. Vi har varit där förut, och vi åker dit igen. Djur att klappa, bad att plaska i. Och minigolf. Mina insatser talar jag tyst om, men ett av barnen var bara tre bollar efter pappan på en 18-hålsbana. Det ni.

På kvällarna kollade pappan diverse filmer med barnen, och på morgnarna sov alla. Länge och störningsftritt, som det numera görs när barnen är hos pappan.

2 kommentarer:

Tycko Tryck sa...

Tradera och omdisponering... Det är så sannolikt osannolikt att det sannolikt har hänt, vad annat kan man säga? Förutom att man fullständigt baxnar?

Plastfarfar sa...

Det har verkligen hänt, Tycko. Mer om Tradera senare.