01 augusti 2008

Back to normal?

Det är ju helg udda vecka nu, och helger udda veckor är vad tingsrättens förlikningsdom handlar om när det gäller pappans umgänge med barnen. Mamman gjorde ett glasklart umgängessabotage genom en del för oss inte helt klara turer i början av sommaren. Bland annat så skulle Hon tydligen polisanmälas av Soc om hon lät något av barnen träffa pappan, så därför lät hon sina barn inte träffa pappan enligt rättens förordnande.

Pappan kvitterade med att anmäla Henne för umgängessabotage efter två inställda helger och en bruten överenskommelse om midsommarveckan. När rätten tillskrev Henne i ärendet, bytte hon fot illa kvickt. (Vad vi kan förstå så backade vare sig Soc, BUP eller Fina Advokatbyrån upp henne när det gällde umgängesstoppet) Pappan drog tillbaka anmälan efter det att en uppskrämd(?) mamma hade ringt honom och lovat bot och bättring.

Föräldrarna återupptog dialogen om barnen och umgänge med pappan. Den här helgen är det nu äntligen en träff med barnen-helg för pappan. Senast var i Juni, faktiskt.

Helgen inleddes i går, med en heldag på badet. Tre av ungarna och pappan hade det helt enkelt skitbra tillsammans, i vattnet och på land. (Det fjärde är på kollo den här veckan) Till och med det äldsta, datorberoende, barnet låg i och plaskade utan att längta till PC-n.

Och nu är de på väg hem till pappan. Allt verkar bra. I morgon dyker vi upp och markerar lite födelsedag åt två av dem. Det lär inte göra saken sämre.

Bättre ändå
Pappan har lyckats bli ledig hela nästa vecka 32. Då kommer han att ha barnen två och två halva veckan. Sommaren som började så trist, ser ut att avslutas inte så lite bättre.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Håller tummarna.

Plastfarfar sa...

Simma lugnt, Ulla. Simma lugnt