17 april 2007

Hjälm eller inte? -Inte

Först något annat
Träffen i morgon sammanfaller nästan med ett av barnens födelsedag. Det är det barnet som vid sin förra bemärkelsedag fick ett knippe tulpaner budat hem. I förstone verkade blommorna ha gått ut i det blå trots att jag visste genom budet att de kom fram. Långt senare (titta långt ner på sidan) visade det sig att Hon hade tagit emot blommorna, tagit bort grattiskortet och satt fram dem som om det var något som hon själv hade köpt.

Nu, när vi vet hur låg Hon kan vara, ska vi se till att detta inte går att göra igen.

Presenter
Traditionen i den familjen bjuder att man får vad man önskar sig (inom rimliga gränser) och att de övriga barnen också får någon liten present. Den här gången blir det en kickboard (sparkcykel av modernt snitt) som barnet har önskat och pappan, farmor och jag har gått ihop om.

Barnet självt uppger att hjälmen är på när h*n cyklar till skolan med mamma, och mamman har sagt till pappan att vi inte behöver köpa någon hjälm till barnet. Den ligger i källaren och är bara lite svår att hitta. Motsägelsefullt?

Inte alls. Barnet vet att man ska ha hjälm och att det är fel att cykla utan, men det ställer också upp på mamman och hjälper till att mörka på missförhållanden därhemma. Och det är inte heller första gången som det barnet far med osanning för att stötta mamman, som i sin tur har munkavlat barnen på det här med förhållandena därhemma.

Dessutom vet vi att ett annat barn i skaran cyklar utan hjälm, hjälmtvång eller inte.

Det ligger alltså en hjälm inslagen och klar bredvid sparkcykeln.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra.
Hjälmar bör bytas ut med jämna mellanrum så det är ju kanon.

Hoppas barnet blir lyckligt.

:)

Plastfarfar sa...

Ett problem är att Hon låter ungarna cykla utan hjälm. Då blir det svårt att motivera dem på detta när de är med oss.

Tycko Tryck sa...

Dom andra barnen brukar få en liten present skrev du. Kanske hjälmar till hela gänget vore en ide´? Säkra och snygga hjälmar behöver inte kosta allt för mycket.

Plastfarfar sa...

Godkända hjälmar är helt överkomliga prismässigt. Det har dock börjat komma en bikerliknande modell (Hells Angels-aktig, om man säger) för 400+ kronor.

De får vara för oss. Men det stora problemet är att få ungarna att använda hjälm när pappan inte är med. Hon bryr sig alltså inte om saken...