12 april 2007

Jag vet en till som borde ge sig

Chefen för familjesektionen på Soc i Vetlanda har tagit konskvenserna av sin avdelnings agerande och avgår nu

Precis som förvaltningsledningen konstaterat så har det gjorts flera felaktiga bedömningar i ärendet. Dessa beslut är jag ansvarig för och därför är det jag som ska ta konsekvenserna av detta och lämnar därmed tjänsten som sektionschef
På ett sätt hedrar det vederbörande (det framgår inte av artikeln i DN om det är en man eller kvinna) som själv måste ha varit en av dem som blundade med hela huvudet år ut och år in när den stackars flickan for illa.

En i sammanhanget mycket blygsam parallell, men ändå en parallell, är Hennes barn och vårat Soc. Barnen har det inte bra, det vet vi. Vi vet också att Soc känner till detta, bland annat för att de har gjort den vårdnadsutredning som visar på så många missförhållanden i hemmet.

Vi vet att Hon slår barnen, men inte hur mycket. Vi vet att de får vara ensamma långa kvällar i sträck och vi vet att Hon inte längre verkar bry sig om deras personliga hygien. Nu finns det också indikationer på att kosthållningen håller på att gå åt pipsvängen. Godis håller på att bli basföda för iallafall ett av barnen.

Soc är underrättade, inte bara av oss, och gör ungefär ingenting. Jo, de ger henne mer och mer stöd, förstås. Det senaste är att Hon har hemmahosare som ska hjälpa henne att klara sig själv.

Vi är mycket oroliga för barnen, kanske ni kan förstå.

Själv är jag faktiskt också orolig för att få se ett liknande uttalande från vårat Soc. Det skulle nämligen innebära att något har gått allvarligt fel utan att de har brytt sig.

Inga kommentarer: