25 april 2007

Coolt

Vi såg ju till att de två barn som åker inlines respektive sparkcykel fick seriösa skydd efter förra veckans träff. Jag köpte var sin uppsättning handlovs- knä- och armbågsskydd åt dem. Det var nonsensfria historier i svart och grafitgrått, avsedda att göra jobbet på ett bra sätt. Men barn är ju ofta känsliga för hur saker och ting ser ut, så jag var lite orolig att grejorna inte var häftiga nog och därför kanske inte skulle användas. Hej vad jag bedrog mig.

Cooolt!
Pappan är förbi ungarna ganska ofta i dessa dagar. Han hjälper dem med att få fason på cyklarna, leker med dem och annat som mamman uppenbarligen inte har energi till. Därför kan jag koppla av: Ungarna använder verkligen skydden när de åker, har pappan berättat. De anses coola just för att de är helt fria från pynt, seriefigurer, neon och pasteller.

ICE
Pappan har tricksat lite med sin operatör och fått loss en extra mobiltelefon till sitt abonnemang för en någorlunda acceptabel penning. Sen fanns det en apparat till som han inte behövde. Sen var det bara att köpa två kontantkort, så har de två äldsta var sin mobil att använda vid behov. Praktiskt och framförallt tryggt. Dom kan alltid ringa till mamma eller pappa om det är något. Pappan har också lagt in numret hem till barnens farmor och mig i telefonerna. Det ska bli intressant att se om Hon tillåter att dessa står kvar om hon ser detta.

Det ska också bli intressant att se om Hon håller sin del av avtalet, nämligen att fylla på kontantkorten när det blir dags.

<Update Augusti> Det gjorde Hon förstås inte </Update>

ICE, då? Jo. ICE står för In Case of Emergency och är en post man lägger in i telefonboken. Där finns namn och nummer till de närmast anhöriga så att räddningspersonal kan nå dem vid en eventuell olycka. En ICE-post finns också i barnens telefoner. ICE rekommenderas av SOS Alarm och man ska skriva informationen på engelska och inkludera vår landskod, +46, i numren i händelse att något sker utomlands.

Vidare
I morgon ska pappan träffa de två stödpersoner (eller hemmahosare. Det är oklart vilket) som hjälper Henne två(?) gånger i veckan. Initiativet till mötet var inte deras, har det visat sig. Det är Soc som ser detta som ett led i att få igång ett samarbete mellan föräldrarna. Samarbeta har i och för sig pappan velat hela tiden, det är Hon som har tredskat. Den bild av sitt ex som hon har målat upp tillåter ju inte samarbete.

Men han är bra att ha när det gäller cyklar och mobiltelefoner. Och att leka med barnen. Då kan Hon fokusera bättre på det som gäller:

Sig själv och sitt.

Inga kommentarer: