02 april 2007

Obehagligheter

Vid i princip varje träff med barnen har det framkommit otrevliga saker om hur de har det och förhållandena hos Henne. Det var inte annorlunda igår:

Blåmärket,
Ett av barnen gick med ett blåmärke på ena kinden, precis under kindknotan. Det var rektangulärt till formen, ca 15*2 millimeter stort. Det är väl inget med det, de flesta ungar slår sig emellanåt, tänkte jag först. Sen frågade någon om märket och hur det hade uppstått.

Barnet låtsades först inte höra.

En fråga till, nu från farmodern. Tystnad. Sen:
-Jag ramlade i trappan.
-Jaha. Trappan därhemma, eller?
Tystnad. Sen:
-Nej i skolan.

Vad ska man tro när man vet att Hon har belagt barnen med munkavle om hemlivet och även pratat både "fosterfamilj i Värmland" och barnhem med dem?

Pengarna,
Vid den förra träffen överräcktes pengar till barnen från deras (biologiska) farfars mor. De var avsedda att göra något roligt för, och vi pratar om hundralappar per barn. Naturligtvis undrade farfarmodern vad de hade gjort med pengarna.

Ett barn berättade att mamman behövde barnets pengar till mat och kläder (åt sig själv) men att de två skulle på bio för dem nån gång. Pengarna räckte med råge till bio åt hela gänget.

Ett annat hade sparat pengarna. På banken, minsann. -Jaha. Vad kul. Har du eget bankkonto nu? Nej, kom svaret. Men dom sitter på banken och ger ränta.

På Hennes konto, alltså. Hur säkra är dom där?

och lukten
Barnen luktade! Det var inte tvål och nytvättade kläder, precis. Det luktade illa om håret från dem och kläderna, i ett fall trasiga, kan inte ha vädrats på månader.

Sån är Hon

Inga kommentarer: