18 juli 2006

T minus femton

Om 15 timmar ska pappan få träffa sina barn igen. Det var två veckor sen sist, och det blir den andra gången på mer än ett halvår som han umgås med dem utan att Hon ringer 112 och anmäler honom för brott mot ett icke existerande besöksförbud. Det har i och för sig funnits ett sådant. Utfärdat det 29 December 2005 och upphävt första vardagen efter helgerna 2006, i Hennes närvaro dessutom. Det verkar som om Hon inte har tagit till sig detta eller ens dragit sig detta till minnes förrän nu. (Inga 300 meter var det frågan om heller, för den delen)

Ni läste annars rätt. Ett icke existerande besöksförbud.

Det finns besöksförbud och det finns besöksförbud. Det vill säga civilrättsliga sådana och straffsrättliga sådana. Det straffsrättsliga kan även utökas med en metergräns, en zon på 300 meter inom vilka parterna inte får vistas.

Men det finns ett besöksförbud mellan makarna, civilrättsligt. Pappan får inte komma till lägenheten och makarna (numera f.d) får inte besöka varandra. Ett c-rättsligt beslut är mera "slackt" än ett straffrättsligt sådant. Vi (och förhoppningsvis även Hon) har lärt oss att polisen inte gärna tar i såna ärenden om de slipper. Jag förstår dem.

Hon, Vår Bloggs Huvuperson, har spillt mycket energi och många samtal till 112 i tron att pappan till hennes barn omfattades av just 300-metersvarianten. Den straffsrättsliga. Och att det dessutom handlade om att han inte ens fick morsa på barnen utan att hamna i finkan.

Hennes juridiska tolkningar och sanningar lever i ett eget universum, men som den manipulativa och mycket verbala person Hon är, så har hon folk på sin sida. En Viss Socialsekreterare är en av dem. Hon är tyvärr (den kvarstående) handläggaren av detta fall på Soc i vår stad.

EVS har nu fått höra att "det inte längre finns" något besöksförbud mellan makarna, så varför inte träffas på Soc? Bra ide tycker EVS, men inte pappan. För honom är det barnen, och endast barnen, som gäller nu. "Det inte längre finns" handlar om att "det aldrig har funnits", kära EVS.

STACKARS EVS, egentligen. Hon verkar inte ha nån som helst koll på nånting. Det finns faktiskt ett besöksförbud. Vet hon inte det? EVS har till och med kontakatat pappans ombud för att få klarheter i fallet som ingen annan inblandad kunde ge henne.

Tingsrätten har alltså utfärdat ett besöksförbud mellan makarna. Vår Bloggs Huvuperson har tolkat detta som ett straffsrättsligt 300-meters sådant och därför stört polisen i tid och otid med larm om att den förfärlige pappan har synts på stan. Eller på busshållplatsen. Eller av nån manipulerad granne, som tror sig skydda ett barn när det i själva verket är hart när tvärt om.

Inte heller var EVS klartänkt nog att fråga vad Hon nu ville träffa pappan om. Den mest självklara földjfrågan i världen undgick EVS' sinne. Man baxnar.

Dessutom har Vår Bloggs Huvuperson tolkat det hela som om pappan inte får träffa sin barn, Hon har ju vårdnaden, och har ringt 112 mer än en gång.

QUE?
Igår uttryckte Hon ett önskemål att träffa sina barns pappa i Soc' närvaro, oklart varför.

Bara idag har det influtit två SMS till pappan från Henne. Det första:
"Hej, vi har inte besöksförbud längre.. Du har 3 viktiga brev här. Skickar dem. [barnen] hem från kollo idag. Hälsn [Hon]"

WOW! Det tog mer än ett halvår för Henne att inse att pappan faktiskt får springa på sina barn i vår lilla stad. Synd bara att Hon gav Polisen, Dagis, Skolan och Soc så mycker arbete i onödan, bara.

Ett till:
Nyssens kom "Hej [pappa] jag vill prata med dig i telefon. Om vad vi kan göra imorgon. Hälsningar [det mest hunsade barnet] Svara om jag ska ringa dig eller om du ringer hem."

Fejk är bara förnamnet. Hon utnyttjar skamlöst sitt äldsta barn för sina egna syften.

Men jag kan inte komma på vad Hon är ute efter den här gången. Inte kan Hon väl tro att hon får vara med på träffen i morgon och alla låtsas att det är Familjen igen, väl?

F*n vet. Hon är ju den Hon är...

Inga kommentarer: