03 juli 2006

Ränderna hade inte gått ur..

Uppdatering. Hon hajar noll. Eller så ljuger hon...


Häromdan skrev jag lite överraskat att Hon hade godkänt den kontaktperson som En Viss Socialsekreterare hade utsett att "övervaka" pappans fem timmar med sina barn på onsdag.

Jag borde ha anat oråd. Det var ju En Viss Socialsekreterare som var i farten...

I lördags morse, av alla tillfällen, ringde kontaktpersonen upp pappan och meddelade hur träffen skulle gå till. Eftersom han har besöksförbud på lägenheten, så har Hon rätten att bestämma dels var pappan skulle sammanstråla med sina barn, och dels rätten att bestämma vad de ska göra.

Que?

Jo, kontaktpersonen sade faktiskt så. Barnens mamma har bestämt var och vad för träffen. Hon anser att Hon har rätt att göra detta, eftersom Hon har hela umgängesrätten på barnen. Kontaktpersonen säger sig inte veta om Hon verkligen har rätt att bestämma. Kan k-personen inte sitt jobb, eller?

Nu, mitt i semestersäsongen, gäller det att få besked om Hon har rätt eller som vanligt bara ljuger. En Viss.. har lägligt nog gått på sin ledighet och hennes chef är inte på jobbet förrän på onsdag, då ju träffen ska ske.

Vi vet
...varför Hon agerar som hon gör. Det handlar om den naturliga platsen att umgås på. Den arbetslokal (med en jättefin trädgård utanför) som pappan disponerar, bara 200 meter från lägenheten. Träffar han barnen där, så lär det nog bli svårt för Henne att upprätthålla förbudet för barnen att söka upp sin pappa spontant.

Och hela Hennes upplägg i skilsmässo- och vårdnadstvisterna är ju baserat på lögnen att pappan är en alkoholiserad tyrann och våldsverkare som barnen är rädda för. Något som de bevisligen inte är.

Spricker det upplägget, så har Hon inget att komma med. Utom En Viss Socialskreterares benägna bistånd, förstås. Just nu ser det dessutom ut som kontaktpersonen är på samma planhalva.

Suck.

Uppdatering
Pappan fick tag på En Viss Socialsekreterares chef nu på förmiddagen. Inte har Hon rätt att sätta schemat för hans träff med barnen, inte. Tvärtom så är det väl en bra ide att vara i trädgården utanför arbetslokalen?

Han ringde kontaktpersonen. Det hade Hon också, och yrat om besöksförbudet och att det finns en gräns på 300 meter i sådan fall. (Då skulle maken aldrig ha fått vistas i arbetslokalen 200 m fågelvägen)

Stora bakfötter eller liten hjärna?
Besöksförbudet makarna emellan är civilrättsligt. Polisen tar inte i sådant om de slipper. Inte åklagare heller, tydligen. Det förklarar varför alla hennes anmälningar skrevs av och att polisen inte gjorde något i torsdags. Men Hon står på sig och lägger ut texten på sitt förvisso övertygande sätt, hon är ju sån.

Nu har hon fått kontaktpersonen att tro att det är ett straffrättsligt besöksförbud och att pappan inte får vara närmare lägenheten än 300 meter. Och Hon har också fått Soc att tveka. En Viss... köper naturligtvis en sån sak, men till och med hennes chef behövde kolla saken.

Hon har antingen fått det här med 300 meter och straffrättsligt om bakfoten, eller så är hon helt enkelt korkad.

Vi har läst igenom Tingsrättens olika utslag. Inte en siffra om avstånd någonstans, såklart. Avståndsvillkoret är gripet ur luften.

Sån är Hon.

Inga kommentarer: