11 december 2006

Vanvård? Vanvård!

Rapporten om träffen i lördags får vänta lite. Det här känns viktigare att rapportera om. Jag blev så upprörd:

Otroligt men sant
Med den nya kontaktpersonen börjar träffarna en timme senare än förut. Vi har ofta noterat att barnen var hungriga och frågat oss om de har fått någon frukost hemma. Svaret kom i lördags:

Ungarna hämtades klockan elva och slök halva matsäcken (som deras pappa hade med sig) redan på bussen. De var vrålhungriga. Vi frågade om detta. Nej, de hade inte fått något att äta förrän de hämtades av pappan!

-Jamen, sade han och tänkte att det här var en engångshändelse. -Ni äter väl frukost innan ni går till skolan om dagarna, väl?

Det hinner vi aldrig
Barnen får alltså inget att äta av Henne på morgnarna. Via vårdnadsutredningen vet vi också att det inte var ovanligt att Hon fortfarande sov (men Hennes "mycket berusade" karl var i alla fall uppe) när en stödperson hämtade dem till skolan.

Barnens farmor och jag har skrivit till Soc två gånger nu och uttryckt vår oro för barnens välbefinnande.

Ikväll blir det en tredje skrivelse. Undras om vi får något svar den här gången?

PS
Barnens farmor undrar om vi inte ska påtala faktum att Hon låter det äldsta barnet (som inte ens kan påbörja nedräkningen till tonåren ännu) klippa de andra. Pottklippning är knappast barnmisshandel, men vi tar nog med det också.

En sparad slant är en tjänad slant, heter det nämligen. Vi vet ju att Hon prioriterar sig själv före barnen och att Systembolaget också verkar ha prio före barnen i Hennes nya liv...

2 kommentarer:

stina sa...

Det finns många sätt att bevisa sin okunskap som förälder, dessa som hon visar upp visar brist på mycket. Tänker hon aldrig på hur barnen uppfattar henne, att dom knappast kan vara stolt över sin mamma inför sina kompisar?

Plastfarfar sa...

Jag tror att det vi ser bottnar i det som en kontaktperson säger i vårdnadsutredningen:

Hon är självupptagen och prioriterar sig själv, och att hon inte verkar orka med barnen.

Då får de tydligen vara. Hennes självbild är gigantisk, ska du också veta.