21 december 2006

Svek

Under den senaste träffen med pappan, den på julmarknaden, berättade ett av barnen att deras mamma hade lovat barnen en "myskväll" kvällen före. Den hade emellertid blivit inställd eftersom det hade bråkats i skaran.

Det visade sig till och med att Hon ofta lovade barnen Myskvällar, men någon sådan hade ännu inte inträffat. De hade alla ställts in. Knappast en förtroendeskapande åtgärd. Ungefär lika förtroendeskapande som att Hon lovade barnen ett marsvin när de kom hem från det skyddade boendet utan att fullfölja. Eller det där dataspelet som aldrig materialiserade sig. Eller när Hon...

Vi hör ju inte så mycket från barnen, men kan ändå rada upp många exempel på hur Hon sviker sina löften till barnen. Löften ska förstås alltid infrias, men just löften till barn är på något vis heliga. Man vill ju inte svika. Men Hon verkar använda löften som ett sätt att få lugn/tyst/vadsomhelst på barnen utan att begripa att svikna löften faktiskt går på djupet och eroderar deras tilltro till Henne. Men barnens pappa begriper det där:

Glassen
Under den senaste träffen längtade ett av barnen plötsligt efter glass (i December! Utomhus!). Smal sak, tänkte vi och hittade en butik med glasspinnar i frysen. Men ack, det var mjukglass som efterlängtades. Mjukglass i December! Gatuköken var vinterutrustade med korv och annat. Glassmaskinen förstås avstängd. Pappan kom på en sak och pratade tålamod med barnet.

Barnet litar på sin pappa och visade tålamod. Det lönade sig, eftersom det fanns en McDonalds längs vägen hem, och McD har alltid mjukglass tillhanda. Vi väntade den tid det tog att köa och äta en mjukglass. Sen fortsatte hemfärden. Sån är han, barnens pappa. Lovat är lovat och lovat ska hållas.

Sån är inte Hon.

2 kommentarer:

Lena sa...

Jag lider med er, och hoppas verkligen att det löser sig på bästa sätt. En av mina bästa vänners storebror hade liknande problem med sin dotters mor. Inga alkoholproblem med i bilden, men väl psykiska, manipulativa och mytomani. Det löste sig till hans fördel så hav förtröstan, rättvisan vinner till slut. Hoppas julen blir bra för er,

Plastfarfar sa...

Tack för dina rader! Vi haver förtröstan och tror som goda samhällsmedborgare att rättvisan vinner till slut, kan jag berätta.

Dock är uppförsbacken både brant och lång. Barnens pappa betraktas ju genom färgade glas och med skygglappar försedda glasögon.