21 juni 2009

Midsommaruppföljning

Två av barnen reste alltså bort med pappan till deras farfar och de två andra var kvar i stan. Vi tar det trevliga först:

Ett av de bortresta ringde igår och berättade att de hade det hur kul som helst. Massor att göra och koll på (men inte dans runt) midsomarstången. De hade till och med bestämt att stanna en dag extra för att hinna med allt. Sådant är kul att höra.

De två som var kvar i stan med mamman, då? Njae. Hon hade varit med ett av dem på ett lokalt midsommarfirande medan det äldsta satt kvar framför PC-n. Den traditionella picknicken på midsommardagen blev inte av den här gången, så mycket till midsommarfirande blev det inte.

Men vi tog ut dem på ett event —skulle man kunna kalla det— i dag, som planerat. Det var toppen tyckte de även om det äldsta ville hem till sin älskade PC långt innan vi andra var färdiga. Pappan koordinerade överlämning och annat per telefon och SMS med Henne, så att vi slapp direktkontakt med henne (och hon med oss) Det oeftergivliga kravet på att barnen inte fick vara hemma före halv fem, uppfyllde vi också: Ungarna gick in i porten exakt halv.

Vi, då?
Ingen höjdarhelg. Barnens Farmor däckades av en influensaattack, så det blev en mycket stillsam midsommar. Sånt händer.

6 kommentarer:

Ullah sa...

Oroande det där med det datorberoende barnet. Flykt från verkligheten?
Hoppas förresten barnens farmor blir bra snabbt. En hälsning till henne.

Plastfarfar sa...

Barnens Farmor hälsar och tackar, Ulla. Vad gäller spelberoendet, så skrev jag om saken här. Det är lätt att spekulera, men vi vet faktiskt för lite.

En sak vi vet, är dock att att mamman tillät inköp av ytterligare en spelkonsol när det stod klart att spelberoendet påverkade närvaron i skolan. Obegripligt.

Lillie plein damour sa...

Hoppas att Farmor kryat pâ sig.
även om det vore bra att ha Hennes âsikt (mammans) sâ tycker jag att familjen har tur att ha nâgon som dig i deras närvaro.
Jag är ju plastmamma och jag gör sâ gâtt jag kan, men jag har inte samma insättningsförmâga som du har.
Kram

Plastfarfar sa...

Tack för din ord, Lillie. Barnens Farmor är OK nu, men hon var matt några dagar.

Av lätt förståeliga skäl så har vi inte mammans åsikter om allt som sker, men jag kan berätta att hon är sorten som alltid kan förklara vad som helst.

Ullah sa...

Det har vi som läst länge förstått.

Plastfarfar sa...

Kan tänka mig det, Ulla