06 februari 2008

Grannsnack

Barnes pappa fick ju en påringning av grannen ovanför i lördags. Det gällde oväsen från hans lägenhet kvällen före, då alla fyra barnen var hos pappan. Samtalet fördes i god anda, så god som det kan bli när man egentligen inte känner varandra.

Nu har pappan följt upp det hela genom att gå upp och prata med den störde, också han pappa men 'bara' till en hemmaboende dotter. (Detta innan barnens pappa läste ditt råd i kommentarerna, Tycko ;-)

Att det kan höras när ett av pappans barn kommer loss går inte att diskutera. H*n har nämligen vanan att slå i dörrar hårt och demonstrativt när h*n blir arg. Den vanan har för övrigt kostat Henne en avlastningsfamilj förra året. Sen har vi de ofta högljudda konflikterna mellan barnen som mamman uppenbarligen inte gör ett dugg för att stävja. Barnen lever ut sina aggressioner och konflikter på ett sätt som ofta både förvånar och skrämmer mig, en 'väluppfostrad' 50-talist.

Nåväl
Pappan drog läget för grannen: Han har alla fyra en gång i månaden numera, och ett eller två varje vecka. Grannen pratade om släng i dörrar och prat som hördes uppåt i huset under veckorna. En hel del av detta när pappans lägenhet var tom på både barnen och honom själv!

Själv hör pappan ofta musik och annat från grannen vägg i vägg, så han ventilerade tanken att det kanske var den grannen som grannen ovanför hörde och förväxlade med pappan. Det är ju ofta svårt att höra varifrån ljud kommer ifrån i flerfamiljshus, särskilt när det gäller andra våningsplan.

Grannen ovanpå köpte inte detta rakt av, men han uteslöt inte heller möjligheten. Sen kom en klassisk fredstrevare: Dottern till grannen ovanpå har ju ofta kompisar hemma och de spelar musik. -Hörs det?

-Visst gör det det, svarade pappan. -Men det stör inte.

De skildes utan tvedräkt.

PS
Jag har grävt fram överblivna tätningslister från vår stora fönstertätning i höstas, rejäla saker för 2.5-5mm som pappan kan sätta i dörrkarmarna som absorbenter (ljud- och stötdämpare).

Allt för grannsämjan.

4 kommentarer:

Tycko Tryck sa...

Isen verkar bruten. Och med en öppen dialog kanske man tillsammans kan kartlägga var det störande ljudet kommer ifrån. Man skall ju inte behöva ta på sig ansvaret för oljud som andra producerar.
Det här med fikakväll verkar ju kunna bli en gemytlig tillställning om pappan vill, förutsättningarna finns ju i alla fall.

Plastfarfar sa...

Mycket handlar om personkemi också, Tycko. Jag vet faktiskt inte hur mycket de fann varandra på den nivån.

Men vidare konflikter verkar det inte finnas grogrund för.

Mie sa...

Har nu hunnit igen hela din blogg.
"ser" att det finns fler mammor som får allt de vill av myndigheter etc. Min sambos barns mamma, ljuger sig blå och får med sig myndigheter etc.

Jag tycker du skriver bra.

Håller tummarna för pappan och barnen för att myndigheter och rättväsende tar sitt förnuft till fånga.

Plastfarfar sa...

Bra gjort att läsa igenom hela bloggen, Mie. Jag klarar själv inte av att läsa tilbaka på inlägg från 2006, som var rent hemskt.

Saker och ting är bättre nu. Därmed inte sagt att det är bra. Möjligen migdre dåligt.

Annars är det fruktansvärt att så många tar så lite till sig för att behöva skylla så många män för så mycket...