11 februari 2008

Diskomysteriet

I helgen skulle pappan ha haft de två äldsta enligt det inofficiella umgängesschemat. Men ett av dem hade en träff med disko tillsammans med de som h*n hade varit på kollo förra sommaren med.

Mamman hade av okänd anledning bestämt sig för att hon och ingen annan skulle följa barnet till diskot. Med en logik som är hennes och ingen annans (samt pappans känsla för barnen) resulterade detta i att alla barnen var med honom fredag-lördag och att barnet i fråga lämnade pappan och syskonen tidigt på lördagskvällen för sin träff. Pappan hade barnet i telefon ända fram till att det mötte mamman på stan, eftersom hon inte kunde tänka sig att åka några hållplatser och möta upp sitt barn vid pappans hållplats.

Det hade varit en träff i höstas som barnet (läs Mamman) missade, så nu var h*n taggad på att träffa sommarkompisarna. Några av dem hade till och med skrivit till barnet och verkligen uppmanat det att komma.

Mamman satte av barnet på diskot och gick sedan över gatan till ett kafé. Klockan nio kom barnet, bedrövat, och de åkte hem till Henne. Vad hade hänt?

Barnet kände inte en kotte där. Ingen av kompisarna från i somras var på plats och h*n blev inte särskilt väl behandlad av de företrädesvis lite äldre deltagarna på tillställningen. Fiasko, alltså.

Hur det kommer sig att man skriver ett brev för sedan utebli, övergår mitt förstånd. En person kan få förhinder. Men fyra?

Annars
Myskväll i fredags, bio och allmänt umgänge i lördags. Vi var förbi och jag guidade två av barnen genom ett sockerkaksbak. Det blev mycket lyckat och de ansåg att sockerkaka med ägg i var godare än utan.

För ett år sedan hade det här med ägg varit uteslutet –barnen är ju veganer– men numera gör de små och mindre små avkall från detta. Mycket för att den veganmat de nu får på skola och dagis upplevs som enformig. Ett av barnen pratar till och med om att smaka på fisk, men det har ännu inte blivit av. Kött är helt uteslutet för dem och så lär det nog förbli.

Men att få lite ägg och mjölk i kosten när man växer kan nog inte vara helt fel.

Inga kommentarer: