19 februari 2008

Stiltje?

Det har inte varit många inlägg på bloggen den sista tiden. Så här långt in i Januari var det tretton stycken, lika långt in i den här månaden är det bara fyra. Håller vi på att lägga av? Icke.

Flyt
Det finns inte mycket att berätta just nu. Pappans umgängesschema med barnen håller, trots att mamman faktiskt inte känns vid det. Det går också bra när han är med sina barn, möjligen kan det bli livligt när alla fyra är på plats. I det avseendet har läget både förbättrats och stabiliserats. Det finns inte så mycket att berätta just nu. Men det håller nog inte på så i längden.

Nytt schema
I dagarna börjar pappan på ett nytt jobb efter en tids arbetslöshet och omskolning. Han jobbar 80% med vad det innebär för plånboken. Det är förstås för barnens skull. Den stora förändringen är att han nu jobbar skift, med kvällar och helger på schemat.

Detta påverkar förstås umgänget med barnen. Kommande helg, till exempel, skulle han ha haft två av dem men det nya jobbet sätter P för detta. Mamman tog beskedet om hans nya jobb postitivt. Hon gratulerade honom och accepterade att det inte blir något umgänge i helgen.

Hon är emellertid en ombytlig typ. När det sjunker in att pappan inte kommer att kunna ha barnen lika mycket som hittills, eller att hon knappast får ett högre vårdnadsbidrag, lär det bli annat ljud i skällan. Gissningsvis kommer barnen att få höra att pappan inte vill träffa dem. Sedan lär väl hennes vanliga fras, att pappan 'ska ta sitt ansvar' komma också.

Det gör han, kan jag berätta. Men det nya jobbet kommer alltså att ställa till problem. Pappan kommer inte att fuska med sjukskrivningar och annat för barnens skull. Det finns gränser.

Lugnet lär alltså knappast bestå.

Inga kommentarer: