14 januari 2010

Syskonbråk

Hittils den här månaden har pappan haft minst ett av  barnen varje dag utom en. I går hade han det yngsta för tredje dagen när det näst yngsta ringde och vill komma hem till honom.

Kniv
Det hade uppstått ett storbråk hemma hos mamman. Det hela började med att barnet i fråga av någon anledning hade gömt något för det äldsta och det äldsta hade givit igen genom att riva ner både en och två hyllor leksaker.

Sedan hade barnet i fråga beväpnat sig med en brödkniv, som det äldsta hade tagit ifrån vederbörande och sedan hotat att slå med en stol(!).

Stämningen var hotfulll och barnet i fråga ville nu evakuera till pappan. Han hade förstås inget emot detta, och lika förstås undrade han hur mamman hade agerat. Svaret blev att hon hade sagt åt barnen att 'lugna ner sig'.

Pappan bad barnet i fråga ta saken med mamman och de gjorde upp om att ses halvvägs mellan de bägge hemmen. Så skedde. I morse var det besvärligt och barnet i fråga kom över en timme sent till skolan. Det var i alla fall inget emot gårdgen, då  barnet kom klockan ett.

Mamman hade nämligen suttit uppe halva natten med något och låtit barnen morgna sig själva. Då blir det så.

Givetvis
...ringde Hon upp pappan och råskällde sedvanligen på sedvanligt vis. Han skulle ha tagit upp det här med övernattningen med henne. Dessutom hade både skolan (2 olika lärare) och Soc hört av sig till henne om nuläget med olika barn, som om han hade med det att göra.

Att det evakuerande barnet inte hade pratat med mamman kunde väl  inte pappan lastas för? Och vad Soc ville hade han inte en aning om, men väl skulle han få skäll för det. (Vad det gällde vet vi inte).

Nuläget
Bägge de yngsta är tillbaka hos mamman. Det äldsta har ställt upp grejorna igen som försoning och pappan är för andra gången den här månaden solo ett dygn. I helgen ska han ha alla fyra.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Det låter oroande med kniven. Riktigt läskigt.

Plastfarfar sa...

Jag har själv behövt ta bort en kniv ur en barnahand under ett bråk för ett par år sen. Det kändes inte så kul.