22 januari 2010

Sen ankomst -Tack!

Pappan hade det näst äldsta igår och i morse. Allt var bra till dess att något med barnets telefon strulade när de skulle till skolan. Eftersom pappan inte vill lyfta barnen i situationer som dessa, så tog det tid. De var i skolan först framåt elva på förmiddagen. Fick han skit för detta? Nix. Tvärtom.

Barnets lärare tackade faktiskt. Läraren vet att pappan anstränger sig för att för att få fram barnen i tid, och att just det här barnet kan vara svårt. Dessutom hade han ringt skolan och dragit läget. Det är inte vad skolan är van vid från Hennes sida. Där råder kontakttystnad och sena ankomster är legio.

Eftersom pappan har haft barnen så ofta på sistone, så har han sett på deras beteenden vad de är vana vid hemma hos Henne: Kaos. Anarki. Numera får barnen faktiskt morgna sig själva och själva ta sig till skolan när de tycker att det är dags

Detta är ingen större sak för två av de fyra, som är motiverade på det här med skola och kompisar. De kommer i tid. De två andra verkar ta skolan som något de går till och går ifrån när de har lust.

Vem bryr sig? Inte Hon, i allafall.

Hon har ju sig själv att tänka på.

Inga kommentarer: