20 december 2009

Julkonserter och annat. Ekonomi, typ

Vi var på en grymt bra julkonsert i kyrkan igår, där det yngsta barnet medverkade i en av körerna. H*n tittade sig lite oroligt omkring, men lugnade sig när jag vinkade. Pappan hade varit ute i mycket god tid och reserverat platser som var bland de bästa. När alla körena tog i på en gång, så var 'ståpäls' bara ordet.

Idag var det Hennes tur att åskåda föreställningen. Pappan hade varskott att det gällde att vara framme i god tid för att få bra platser. Vad hände? Mamman var förstås sent ute och kom in bland de sista, långt bak. Barnet såg ingen alls det kände igen, och det var ju inte så kul, även om Hon (förhoppningsvis) gav sig till känna efter den nästan två timmar långa föreställningen.

Såå likt Henne.

Ekonomi
Pappan har ett, flera eller alla barnen så gott som varje dag numera. Det är bra och kul på alla sätt och vis, men också kostsamt när det gäller främst mat, men även när det gäller Hennes försummade inköp av vinterkläder och -skor.

Pappan har begärt matpengar för de dagar han har barnen, 50 kronor per barn och dygn, men fått det iskalla svaret som han har hört så många gånger förut: 'Jag har inga pengar'. Som om det skulle räcka. (Säger hon så till fogden också? Vi vet att hon är känd där) Det senaste är att hon har 'tagit banklån'. Den bank som lånar Henne pengar vill jag ha namnet på, utifall att jag skulle råka ha fondandelar där. Med hennes vana att prata upp allt hon gör, så fruktar jag att hon i sin visdom i själva verket har gett sig in i SMS-lånekarusellerna och snart platsar i TV3-s Skuldfällan.

Hon får hela barnbidragen, hon är sjukskriven på heltid (pappan vill inte att jag skriver för vad), får understödspengar från pappan och hon får hyresbidrag från Kommun. Pengar för mat och kläder till barnen när de inte är hos Henne,

Barnen var förbjudna att berätta att Hon inte hade råd med årets skolfoton vet vi efter att ha lyssnat på några sladdriga munnar. Vi fick rycka in, så mycket kan jag berätta.

Än värre
Pappan har fått siffrorna för 2010 vad gller underhållsbidragen. De är baserade på 2009 års inkomst, då han jobbade. Nu är han arbetslös, med en helt annan ekonomi.

Ridå.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Roligt med körsångaren! Tråkigt med pengarna.

Plastfarfar sa...

Visst respektive trist värre, Ulla