11 oktober 2009

Barnens mormor

Yepp. Barnens biologiska mormor finns kvar i Hennes Nya Liv, trots de gamla påståendena om övergrepp och till och med en turne där mamman utsattes för allehanda övergrepp som liten.

Då vore det modigt, eller kanske rent av oansvarigt, att låta en sådan person ta hand om två av de fyra medans Hon är på en 'utrikes resa' (Slovakien) under några dagar i veckan som gick, kan man tänka. Så tänkte dock inte hon. Mormodern kallades in.

Vi vet sedan länge att mormodern är en svag människa. Mutor och gåvor är lika med uppfostran och krav ställs över huvud taget inte. Nåväl:

Pappan hade två av barnen och mormodern de andra två under Hennes resdagar. Tanken att mormodern skulle kunna hantera alla fyra är helt enkelt utesluten. Pappan ställde som vanligt upp, barnens bästa är det som gäller.

Hur gick det?
Bra. Övergrepp är IOFS inget barn pratar fritt om, men vi tror faktiskt inte på Hennes utsagor, och de barn som har varit med mormodern är inte märkbart störda av upplevelsen. Emellertid noterade det äldsta barnet att

Det för en gångs skull var rent i köket.
Det, ni.

Inga kommentarer: