01 november 2009

Allt väl? -Nåja.

Det är snart tre veckor sedan jag hade anledning att skriva här. Tro för den skull inte att allt är bra, men det är bara så att inget stort har skett. Nuläget:

Barnen
Det äldsta är utsatt för en ganska omfattande insats från skolan när det gäller den tunna närvaron och det totala ointresset för skolarbetet. Mer än en specialpedagog är på fallet, och det lutar åt rätt håll.

Det näst äldsta har tillbringat mer än hela höstlovet med pappan och älskat det. 'Det är så lugnt och skönt här' har h*n meddelat i bästa Tjuren Ferdinand-anda.

De andra barnen tillbringar sedan länge i olika konstellationer mycket tid hos eller med pappan. Vissa veckor är de mer hos honom än hos Henne.

Pappan
Är tyvärr fortfarande arbetslös och söker de jobb som finns. Han vänder på varje krona och det är kärvt. Riktigt kärvt.

Men skolan har honom som förälder när det gäller något om barnen. De ringer faktiskt honom först, när det gäller. Med tanke på att Hon är vårdnadshavare för dem alla, så är detta anmärkningsvärt.

Med tanke på pappans respektive mammans uppställning för sina barn, så är det inte ett dugg anmärkningsvärt.

Pappan mår inte bra. Hela situationen tär förstås, och de diskussioner om delad gemensam vårdnad som han har fört med mamman har gått i stå. Hon är livrädd för att bli av med bidragen, trots att alla (utom tydligen Hon) vet att det är boendeföräldern som får bidragen.

Mamman
Skiter jag i. Men hennes försök att inte synas på nätet i sitt aktivitets- och bidragsfuskande går inte särskilt bra, kan jag meddela. Tyvärr är det meningslöst att anmäla henne.

Kvinnor är ju immuna. Fredade.

8 kommentarer:

Lillie plein damour sa...

Kvinnor är inte immuna, jag har svârt att komma i frân min förkylning!
Tänker pâ dig och hoppas att du mâr bra!
J

Plastfarfar sa...

Tack, Lillie!

Mummel sa...

Gillar inte att du generaliserar så förbannat, inte anser jag att alla karlar är svikare mot sina barn därför att mina barn upplevt det!

Skulle inte tro att du skulle gilla att bli dragen över den kammen, va?

Plastfarfar sa...

Mina inlägg speglar min inställning till det rådande samhällsklimatet, Mummel.

Pappan blev dragen över en kam och har konsekvenser livet ut (straffregistret) för det.

Mummel sa...

Och det beror på att svinaktiga karlar burit sej åt...

Det rådande samhällsklimatet...
Beror nog på ur vilken vinkel man ser det. För mej innebär det rådande samhällsklimatet att karlar kan skita i sina barn precis hur som helst och det finns inga sätt i världen att tvinga dem att vara pappor i stället för egotrippade arslen.

Det rådande samhällsklimatet innebär också att jag som ensamstående kvinna blivit förbigången många gånger i diverse sammanhang av pappor, ensamstående eller ej spelar ingen roll, grejen är att de ju inte alls "haft samma ansvar", det har kunnat lassas över.

Vilket inte gör att jag anser att alla karlar är egotrippade arslen.

Christian R. Conrad sa...

"Mummel" skrev: "Gillar inte att du generaliserar så förbannat, inte anser jag att alla karlar är svikare mot sina barn därför att mina barn upplevt det!"

Var exakt har Plastfarfar påstått att alla kvinnor är svikare mot sina barn därför att hans plastbarnbarn upplevt det?

Jag fattar inte dina återkommande protester; det verkar lite som om du inte kan nöja dig med att läsa innantill, utan retar upp dig på saker som du bara *tror* att han skrivit.

Mummel sa...

Käre Christian!

Det handlade om generalisering.
Inte något annat.

Och om man inte i all vänlighet kan ha skilda åsikter om saker, vart är vi då på väg?

Tycker du att "alla kvinnor är fredade" i dagens värld?

Jag tycker inte att alla karlar är svikare, vilket jag skrev. Och jag har aldrig påstått att Plastfarfar skrivit nånting. Exempel på generaliseringar är inte påståenden, och jag tror inte ett skit.
Däremot tycker jag mycket om Plastfarfars blogg, anser att han har rätt att skriva det han vill, och att vi har all rätt att kommentera varandras bloggar - om tillfället kallar på det...

Jag förstår inte din fientlighet, och jag är rätt säker på att Plastfarfar inte har ett enda problem med att jag tycker saker!

Christian R. Conrad sa...

"Fientlighet"?!?

Om man inte i all vänlighet kan ifrågasätta vad någon faktiskt ser ut att säga, vart är vi då på väg...?