06 oktober 2009

Löss

Hårlöss är inget som försvann med Lubbe Nordströms Lort-Sverige, om någon nu tror det. De lever kvar i högönsklig välmåga på många skalper i många skolor än i denna dag. Angreppen är legio och bekämpning mycket vanlig. Pinsamt, tycker nog många, men egentligen är det inget att vara skamsen för. Men det här?

Hemskickad
Barnens pappa blev i dag uppringd av ett av barnens lärare. Barnet var så anfäktat av hårlöss att det inte fick vara kvar i skolan. Pappan, som har barnet i fråga den här veckan, hade bara att hämta barnet —som skämdes över det hela— och dra igång en behandling med medel och kammar. Utgiften är fullt märkbar när man är arbetslös sedan månader tillbaka och egentligen Hennes, om jag får ha en mening.

Barnet hade nämligen varit hos mamman veckorna före, och Hon bara måste ha sett det och reagerat.

Tycker jag. Tydligen inte Hon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men löss KAN man ha utan att alla märker det. Jag hade det som liten det tog ett bra tag innan min mamma såg detta. Jag sa inte heller något om att det kliade eller så. Kanske hade jag inte enorma problem med klieriet heller. Men visst KAN det missas utan att man behöver vara på något speciellt sätt.
Synd att mamman inte känner att hon vill eller kan bidra till det som behövs för att utrota lössen. Har för mig att det var ganska så dyrt redan då jag var liten.

Plastfarfar sa...

Håller med, NN. Redan dagen efter var barnet behandlat av pappan och alla textilier tvättade. Det ser ut att hålla.