26 januari 2009

Interiörer

Pappan kunde ha ett av barnen över natt i helgen trots att han jobbade. (Han slutade tidigt i lördags och började sent i går) Det var som vanligt när han är med bara ett av dem lungt och harmoniskt. Och barnet pratade oväntat fritt om sitt äldsta syskon för oss.

H*n sitter uppe på nätterna och spelar, och för ett sådant oväsen att de andra ofta får gå upp och säga till för att de själva ska kunna sova.

Knytnävar
Vid ett tillfälle spelade ett av barnen på synten med en kompis och det här barnet tittade på. Spelövningarna störde det äldsta barnet som gick loss på dem med nävarna. Att barn bråkar hör till, men att använda nävarna mot ett syskon är väl för mycket? Det tyckte i alla fall det barn som berättade om det inträffade.

Vad gjorde mamma?
När det gäller spelandet på kvällar och nätter, tydligen ingenting. När incidenten med nävarna inträffade, tog Hon till sin vanliga bestraffning och körde ut barnet. (Att köras ut ur sitt eget hem är en djupt olämplig bestraffning i min ögon)

Emellertid vägrade barnet den här gången och allt rann ut i sanden, vad jag kunde förstå.

Mamman verkar inte ta det här med spelandet på allvar. Hon tillät till och med inköp av en Xbox när det redan fanns både Wii och Nintendo DS i hemmet och vidden av barnets spelade stod klar för omgivningen.

Vi vet i alla fall att skolan är på fallet, efter pappans träff där för en tid sedan, föranledd av barnets bristande närvaro och uppmärksamhet. Spelande är vad h*n lever för.

Men det blir tungt för skolan att hjälpa barnet när mamman inte verkar bry sig särskilt mycket om det hela.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Gå in på expressen, de har en läkare där som säger att papor diskrimineras - läs den.
Hälsa pappan - jag tänker mycket på er alla

Plastfarfar sa...

Tack för det, NN. Jag skriver ett eget inlägg om henne.