18 november 2008

Ett whack och tre whackon

Mamman SMS-ade barnens pappa i dag. Från ett sjukhus. Det näst yngsta låg på skallröntgen. Pappan tog röstkontakt med Henne, något han egentligen vill slippa. Men det här verkade allvarligt.

Whack!
Under ett kalas på en lekanläggning i söndags —för tre dagar sedan— föll barnet av en studsmatta och slog i huvudet. H*n svimmade av, tappade andan och hade tappat minnet av det inträffade när h*n vaknade till. Då kan det vara allvar. Man skulle ha ringt 112. Dock:

Whacko 1
Personalen på stället gjorde ingenting.

Whacko 2
Kalasets organisatör, jubilarens mamma, gjorde ingenting.

Whacko 3
Mamman träder in i handlingen när barnet kommer hem med alla tecken på hjärnskakning. Hon gjorde inte mycket. Barnet fick bara ligga och vila så mycket som möjligt. Först idag, tre dagar efter fallet, tar hon barnet till läkare. Barnet hjärnröntgas.

Nu var det ingen fara, men barnet ska ta det lugnt och får inte vara med på gympan de närmaste veckorna.

Min kommentar
De här tre puckonas slappa agerande hade kunnat kosta barnet åtskilligt, för att inte säga livet, om det hade velat sig illa.

Nu är en ambulanshämtning dålig PR för en lekanläggning, likaså för en kalasorganisatör, men borde inte ett barns hälsa, säkerhet och välbefinnande gå före den egna prestigen?

Vad jag tycker om Hennes slappa agerande, eller strutsattityd, får ni föreställa er själva.

6 kommentarer:

Ullah sa...

Ännu ett lågvattenmärke. Fy sjutton var tråkigt.

Ullah igen sa...

Förlåt dubbelkommentaren, vaD tråkigt menar jag naturligtvis. Det måste kännas pest för pappan och er att få höra sådant här.

Plastfarfar sa...

Känns pest gör det, Ulla. Det här med barn i fara verkar inte gälla vare sig entrepenörer, barnkalasorganisatörer eller Henne.

(För övrigt är det väl inget fel på skrivningen 'Fy sjutton vad tråkigt'?)

Ullah sa...

(Jag hade råkat skriva vaR tråkigt, och retade mig att inte kunna ändra.)

Mie sa...

Jag tycker förtås att det är ännu sämre PR för lekstället att inte se till att barn som skadar sig kommer i kontakt med sjukvården.

Tur att barnet inte blev "sämmre" än vad h*n blev.

Jag hade blivit rosendrasande om mitt barn hade kommit hem med denna berättelse och ingen gjorde något åt detta och kontaktat mig
direkt vid olycksfallet.

Plastfarfar sa...

Hade vi fått veta något i söndags, så hade barnet hämtats om så behövts till akuten, tro mig. Sedan hade jag ringt Socialjouren om Hennes brist på omsorg om sitt barn.

Drabbas barnet av något som går att härleda till fallet, så blir det garanerat ett jävla liv. Pappan, Barnens Farmor och jag kommer att stänga stället.

En gåta är det att mamman inte gick i taket, hennes normala beteende i många situationer. Men hon kanske hade annat för sig den dagen, typ sig själv. Det är ju dokumenterat att hon sätter sig själv före barnen.