06 november 2010

Utredning pågår

Barnen har besökt Soc i veckan. Där fick de frågor om mestadels sin vardag, som t.ex hur en vanlig morgon ser ut och vem som lagar frukosten. Detta är dynamit för mamman, som för det mesta sover över barnens uppstigande och skolgående.

Tyvärr
Mamman satt med, så barnens yppandeförbud när det gäller missförhållanden hos henne lär inte bara ha gällt. Det förstärktes av Hennes närvaro.

Sunda förnuftet säger väl alla utom Soc att eventuella missförhållanden knappast framkommer om roten till dessa sitter med vid samtalen?

Givetvis är det pappans fel
Han hade nämligen anledning att kontakta Socialjouren vid ett tillfälle i somras, när barnet med det ostyriga temperamentet mer eller mindre rymde. Detta kallar mamman en "anmälning" som nu Soc har reagerat på. Att det äldsta barnets skola gjorde en orosanmälan när h*n inte visade sig på veckor efter skolstarten har tydligen inte med saken att göra.

Och, skulle jag vilja fråga Henne, vad är det egentligen för fel i att påpeka missförhållanden?

2 kommentarer:

Ullah sa...

Mycket konstigt förfarande. Hoppas någon talar med barnen i enrum också, någon som de har byggt upp ett förtroende för. Men undrar om det finns resurser för sådant.

Plastfarfar sa...

Det är möjligt att så skedde, barn kan ju utelämna saker utan att tänka på det, men jag har svårt att tro det.