22 november 2010

Problembarn

Jag basunerade ut att de bägge problembarnen hade trots allt börjat skolan, om än några veckor sent. Nu har följande inträffat:

Vände på dygnet
Barnet med det besvärliga temperamentet dök —helt oväntat— upp hos pappan i lördags kväll. H*n hade, liksom det äldsta, varskott att h*n inte ville vara med pappan över helgen. Och h*n inleder med att stolt förklara att h*n inte har varit i skolan på nästan två veckor!

Pappan fick också veta att h*n var uppe hela nätterna och lade sig framåt fyra om morgnarna. Pappan och de två andra fick även veta när barnet i fråga blev sugen på en macka. Vid pass 0200 utbröt ett liv utan like från köket i pappan 2½:a: Barnet gjorde mackor, utan minsta hänsyn till att folk faktiskt sov i lägeneten.

Pappan var tuff, sade åt barnet, släckte lampor med mera och bemöttes med utbrott och okvädingsord, Efter detta fick han efteråt beröm får ett syskon, som förmodligen har sett beteendet allt för ofta.

Ännu klockan tolv dagen efter gick det inte att väcka barnet i fråga.

Nästa morgon
Pappan tar det yngsta till skolan, åker hem igen och försöker få Problembarnet till sin skola. Det gick inte. Barnet var på sitt värsta humör och kallade pappan och tillvaron rätt så många fulheter.

Vad har mamman med detta att göra?
Svaret kommer lätt: Hon låter barnen leva i sin anarki och är enligt ett av dem sällan hemma efter före midnatt om kvällarna.

Guskelov att ialla fall två av dem sköter sig.

Vad har Soc och/eller skolan med detta att göra?
Jag är en naiv skattebetalare som tror att Soc och/eller skolan borde engagera sig när ett barn spårar ur. (Pappan har försökt väcka dem i ärendet, men ack!). Kan man dra tillbaka sina skattepengar till Socialtjänsten?

Svaret är annars att de tydligen inte känner att de behöver göra något.

Mamman rulez. As per Politisk Korrekthet. i samråd med Soc och skola. Vad är det för samhälle vi lever i?

5 kommentarer:

Ullah sa...

Det är ju inte klokt. Här sitter jag, en för familjen helt okänd person, och blir gråtfärdig av det du berättar, men socialen reagerar inte. Bedrövligt! (Jag vet att det är en underdrift.)

Plastfarfar sa...

Tack, UllaH. Vi är också stundom gråtfärdiga.

Soc eller inte. Den här bloggen våren 2006 är inget någon av oss återvänder till utan vidare. Jag bara vägrar och Barnens Farmor bara gråter.

Lillie plein damour sa...

Hej! Hur mâr DU?
Kram

Plastfarfar sa...

Jag blev ju renförklarad i vintras, men kommer att kallas till en sista kontroll om ett par månader, "för säkerhets skull". Då kan man inte låta bli att fundera.

Annars är det bra.

Mummel sa...

Tror inte att det är politisk korrekthet, ens, tror att det är ren och skär mänsklig lathet och konflikträdsla som ligger bakom.
Tyvärr är det ofta så inom socialtjänsten, skolan och andra kommunala inrättningar. Väck inte den björn som sover, och allt sånt.
För jävligt är det i vilket fall som helst!