17 november 2010

Två utvecklingssamtal

I veckan har pappan varit på ett utvecklingssamtal i den skola det dyslektiska barnet går i, och ett till med det äldsta.

High Five I
Det var inte bara bra, meddelade klassföreståndaren. H*n utvecklas bra och tillför dessutom gruppen med sin positiva och utåtriktade personlighet.

Pappan har märkt att barnet i fråga läser snabbare och hänger med bättre på textade program, men —säger skolan— det är inte som är det viktigaste. Det viktigaste är att barnet kan ta till sig informationen i det lästa. Det kan man hålla med om.

Mamman var inte med. Hon ringde pappan samma morgon och skällde. Exakt vad det handlade om har han i vanlig ordning förträngt. Han kan helt enkelt inte längre lyssna uppmärksamt på en människa som faller ut i otidigheter inom sextio sekunder. Det kan man förstå.

High Five II
Nästa möte var med lärarna till det äldsta barnet, som äntligen började gå i skolan en månad efter starten. Barnet fick genomgående goda vitsord för kunskap, motivation och uppställning. Det är ju kul. Emellertid var det inte så kul att mamman var med på det här mötet:

Mamman tog nämligen tid på sig att snacka ner pappan i sällskap med andra! Hon pratade om vad han inte hade gjort och vilken dålig förälder han var. Man får lust att skicka detta till Henne:

Kära Mamman:
Att du valde att göra bort dig totalt inför andra är ditt problem. Men du borde väl ändå vara medveten att det är du, som ensam vårdnadshavare, är den som borde göra något för dina barn. Pappan har inte ett iota att säga till om tack vare dina lögner och samhällets Politiskt Korrekta åtgärder för några år sedan.

Är du så dum att du inte begriper att pappan kan kliva av banan vilken minut som helst på grund av dina ständiga utfall? Är du så dum att du inte begriper att det är du har ansvaret för dina barn? Är du så dum att du inte kan fördela de bidrag och vårdnadspengar du får även till barnens väl och ve? Är du så dum att du inte begriper att både skola och Soc känner igen en misslyckad förälder när de ser en?

Tydligen.

Mvh
/Plastfarfar

2 kommentarer:

Ullah sa...

Får jag också skriva under?

Plastfarfar sa...

Ho ho ho. Du kan få allt vad myndigheter emot dig iom detta, pga political correctness.