19 augusti 2010

På resa. Utan barnen -Vem tar hand om dem?

Mamman är återigen på en 'utrikes resa' (givetvis inte för egna pengar. Tro inget annat) och det var ganska rörigt inför denna. Hon tog nämligen för givet att pappan då skulle ha barnen dessa sex dagar, men han satte ner foten.

-Okej, då får dom klara sig själva, tyckte mamman.

Pappan blev orolig. Det var ju skolstart och allt den tiden. Men han stod på sig och förklarade att han inte kunde ha barnen. Mamman for ut i allt värre otidigheter, men hon har ju ensam vårdnad och borde vara tacksam för varje minut som pappan har barnen. Han har —juridiskt sett— rätt att umgås med barnen varannan helg. Resten är Hennes ansvar.

Ett tag såg det faktiskt ut som om Hon skulle lämna barnen vind för våg i nästan en vecka, i full vetskap om att pappan med sin ansvarskänsla skulle hoppa in, men hans vägran att ställa upp på hennes order satte spår. Kanske också Soc harsklade sig. Vem vet?

Mormodern
Nu är barnens mormor i stan och tar hand om dem. Pappans kontakt med sin ex-svärmor har aldrig varit bra, så vi vet inte så mycket om hur det går. Utom en sak:

Hem till pappa!
Tre av de fyra har uttryckt en önskan om att vara hos pappan de här dagarna. Det fjärde är —no surprise— det spelberoende äldsta. Ett är på plats i detta nu, och ett är under hämtning. Hur det blir med det barn som var så vulgärt oförskämd mot sin farmor är oklart. H*n har varit likadan även mot pappan den sista tiden, och pappan tycker inte att beteendet ska uppmuntras det alllra minsta. Hur han lägger upp saken är inte färdigtänkt ännu.

Mormodern
Har jag träffat  enstaka gånger och har väl ingen egentlig bild av, annat än att hon verkar vara svag och mutar hellre än hon sätter ner foten.Varför barnen hellre är hos pappan än med mormodern får vi —på grund av yppandeförbudet— förmodligenn inte veta

Inga kommentarer: