15 augusti 2010

Barnens sommar

Det är hög tid att summera sommaren 2010 för barnen. Vi tar det i ordning:

Det äldsta barnet
...var med pappan och sina syskon till den biologiske farfadern i midsomras och åkte hem till sina spel en dag före de andra. H*n var med på ett nöjesfält för några veckor sedan och åkte hem timmar före de andra. Det är vad vi vet.

Det näst äldsta
Var på kollo i nästan två veckor och knöt en massa kontakter. Just nu är h*n bokstavligen ute och cyklar med sin pappa. I veckan har h*n haft träffar med kollokamraterna.

Nummer tre
Åkte på kollo och skickades/åkte hem efter tre dagar. Fick en ny chans, med en 'resurs' någon vecka senare och det gick bra. Missade dock Nöjesfältet med pappan och de övriga och blev vansinnigt arg, något som gjorde Henne vansinnigt arg på pappan.

Det yngsta
...var med oss en vecka i en hyrstuga. Det var skitmysigt att se barnet fullkomligt dansa från gäststugan till frukosten på morgnarna.

Pappan gjorde vad han kunde
Utifrån sina tämligen ansträngda resurser gjorde han vad han kunde för att ge sina barn upplevelser. Vi gjorde utflykter med dem av olika slag och vi har faktiskt inte dåligt samvete för det vi har gjort i stort och i smått.

Gjorde mamman vad hon kunde?
Kollovistelserna var kommunalt bekostade. Efter en konflikt av något slag med släkten på sin sida, så fick Hon tusen kronor per barn att göra något under sommaren för. Inte gick de pengarna till sådant, inte: De gick till en toasists för 700(!) och resten till 'elräkningen'. Pappan fick betala ännu ett besök på nöjesfältet.

Till saken hör att barnens farfar skickade 500 per skalle inför sommaren. Lita på att de pengarna gick åt till avsedda ändamål.

Det värsta
Vid ett tillfälle frågade jag ett av barnen vad de hade gjort med mamman i sommar: Inget svar. Tystnad.

De hade inte gjort någonting!  -Jo, kom det en timme senare. De hade varit i en park ett par kvarter bort några gånger.

Sån är Hon

PS Barnens Farmor gläds över att barnens farfar bidrog som han gjorde.

Inga kommentarer: