22 juni 2010

Barnens sommar

Det drar ihop sig till midsommar och bilden av barnens sommar börjar klarna, ett par veckor efter skolavslutningarna.

Utless
Två av dem åkte till ett köpcentrum idag och tittade, bara för att få tiden att gå. Så kul har dom.

Midsommar
Pappan åker med alla fyra till sin pappa, är det tänkt. Problemet är som vanligt det äldsta, som inte vill åka. Problemet för det äldsta är att mamman har 'hyrt' en stuga (på ett stipendium) och är borta den veckan. Barnet i fråga har i lama ordalag sagt att h*n vill följa med till sin farfar, så pass lama att jag tror att h*n är beordrad att tycka och göra så.

Mardrömmen är en konfrontation på stationen där pappan står med tre barn på väg till farfadern och det fjärde som bara vägrar och ska sitta hemma framför PC-n. Vem bär i så fall ansvaret för att barnet tillbringar upp till en vecka ensamt. Mamman i sin stuga eller pappan där på perrongen?

Kollo och Värsta Oturen
Barnens Farmor och jag har fått hyra en stuga en vecka en bit in i Juli. Tyvärr kolliderar detta med två av barnens kollovistelser, så de kan inte följa med. Ett av de som kan, är det äldsta. Det är oklart om h*n följer med. Det finns nämligen varken PC eller bredband på plats.

Tidigare hette det att h*n inte ville åka någonstans, men nu låter det annorlunda. Inte särskilt övertygande, men ändå.

Hennes släkt, då?
Barnen har varit hos släkt på Hennes sida några somrar de senaste åren. Så icke 2010. En "konflikt" har lett till att barnen och Hon inte längre är välkomna där. Rapporteringen är fragmentarisk, men vi är på det klara med att Hon har på sitt vanliga vis har ställt till med bråk och gjort sig ovälkommen.

Det är samma släktingar som hon har beskyllt för övergrepp och en massa saker, som Hon kom med i början på 00-talet. Släktingarna är dock inte värre folk än att de har bidragit med en tusenlapp per barn, till olika sommaraktiviteter som kompensation för den uteblivna vistelsen. Dessa fyra tusen lär knappast lasta av pappans ekonomiska börda under sommaren. Hon har alltid en förklaring till att pappan blir utan ersättning för sina utlägg.

Sammanfattningsvis
Hon har fått in två av barnen en vecka vardera på kollo, som dessutom kommunen betalar. Vi gör vad vi kan och tar skaran till diverse utflykter och evenemang när det passar och vi har tid.

Redan före midsommar 2010 har alltså två av barnen gjort en egen utflykt för att få tiden att gå. Till ett köpcentrum.

Inga kommentarer: