11 mars 2010

Nix hamster --dubbelt svek

Ett av barnen utlovades en Dalmatiner av mamman. Det trodde vi inte en sekund på när vi såg att en rasren valp kostar runt åtta tusen. Löftet nedgraderades mycket riktigt till en hamster, bara det ett svek.

Nu har mamman förkunnat att det inte blir någon hamster. Hon tillåter nämligen inte djur i bur hemma. Det borde hon väl ha kunnat tänkt på  från början? Nix. Det gäller tydligen att hålla barnen på gott humör med vilka medel som helst.

Dubbelt svek.

7 kommentarer:

Miss M sa...

Hittade din blogg när jag googlade om Pas! Är själ en styvmamma som står som fokus i en vårdnadstvist mellan min sambo och hans ex om hans 2 barn! De har bott hos oss varannan vecka i 4 år, men hon har hela tiden jävlats! NU har hon anmält oss till soc, och säger att barnen misshandlas psykiskt hos oss! Främst pga mig =( anklagelserna är sådana som "jag får inte dricka oboy om jag vill, de straffas med att göra läxorna, de måste bädda sina sängar, plastmamman har tagit vår pappa ifrån oss" mm. Minn sambos son "hälsar" på (hon har nämligen sett till att ha dem så nära sig som möjligt allt för att manipulera) men flickan vägrar ens prata med sambon och mig! situationen är helvetisk och jag vet inte hur jag ska orka! Har du några råd?
Hälsningar Miss M

P.s mamman har aldrig haft ett jobb, suttit häktad och varit borta på ett hem ett år pga "shaking baby" (med ny man, har kända psykiska problem men ändå kör de hennes race!

Plastfarfar sa...

Situationen smärtar mig, Miss M. Den stora skillnaden mellan dig och pappan är att exet i pappans fall inte längre kan förtränga honom från barnens horisont, något som Hon föreföll att vara på väg att göra 2006-07.

Tvärtom så behövs han, inte bara för barnen. Mamman har honom som avlastning ungefär 40% av tiden.

Pappans uppställning, tålmodiga kärlek till barnen som lever i anarki när de är hos Henne är helt enkelt otrolig. (Så är han mycket riktigt ordentligt sliten nu).

Något råd? Nja. Myndigheterna var helt på hennes sida när det här blommade ut, men har helt klart insett att Hon är en olämplig förälder. Soc ligger lågt och skolan kontaktar numera pappan hellre än vårdnadshavare mamman vid problem av olika slag.

Men vad hjälper det? Hans liv är förstört av Henne, enögda domstolar och Politiskt Korrekta personer på Soc.

Jag, konservativ gammal nog att ha upplevt Hippies 1.0, trodde nog inte att jag skulle sprida följande: Visa kärlek, omsorg och ha STORT tålamod, Miss M med sambo.

Miss M sa...

Tack för klokt svar!

Mina tankar går till er, barnen och pappan!

/M

Ullah sa...

Skönt för hamstern, oförlåtligt för barnen.

Plastfarfar sa...

Jag såg barnets önskelista inför sin födelsedag. Nummer två är en hamster...

Anonym sa...

Hej!
Jag känner så väl igen detta beteende, att man lovar barnen en massa som man sen inte håller.

Kan bara säga att detta kommer barnen på när dem kan börja lägga ihop att ett pluss ett är två och inget annat. Min erfarenhet om detta säger mig att den föräldern som spelar detta spel kommer så småningom att bli ställd emot väggen av sina barn och får börja förklara sitt aggerande. Barnen kommer även att tappa tilltron till denna förälder med allt vad det innebär.

Jag följer din blogg och känner stor empati för vad dina barnbarn får gå igenom. Hoppas att allt ordnar upp sig till slut.

Mvh John

Plastfarfar sa...

Mina föräldrar svek enstaka gånger för femtio år sedan, John. Jag har det fortfarande i minne.

Tack för dina rader!