21 mars 2010

Du har fått ärva X miljoner dollar från en okänd släkting

De flesta har väl fått ett och annat Nigeriabrev: En vädjan om att hjälpa till med att evakuera ett substansiellt belopp från någon förmodad anhörig till någon stormrik person som av olika skäl behöver hjälp med att få ut schaber från sin egen idotrepublik. Historik finnns i länken ovan. Nu har Hon fått ett, med ett varierat tema:

Du har fått ärva X miljoner dollar från en okänd släkting
Mamman ringde glädjestrålande pappan om detta. Han tog sig för pannan och frågade, om det inte möjligen kunde vara frågan om ett Nigeriabrev. Nejdå, kom svaret. VI BLIR RIKA!! (Mamman och barnen, alltså. Pappan får väl leva kvar i sin fattigdom)

Vem tror på sånt?
Inte många, men tillräckligt många för att trafiken ska fortsätta. Om mamman går vidare, så kommer hon att upptäcka några 'administrativa avgifter' som till en början är överkomliga (rovdjuret klämmer på bytet), sedan blir de högre och lovar mer ('jag finns på Arlanda datum, men kan inte växla i din valuta. Lägg ut biljetten i förskott så länge', typ)

So it goes until it cracks.

Det värsta
Barnen betraktar sig redan som dollarmiljonärer. Mamman har berättat om det hela för dem.

Hur dum får man bli?

PS Jag har fått regelrätt spam från Hennes Hotmailkonto. Det bara måste vara kapat. Inte oväntat, i så fall.

Barnens Farmor:
Hur jävla dum kan man vara och fortfarande kunna stå på två ben?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Just detta, om ett arv från en "okänd släkting" varnas det om i det senaste numret av PC Tidningen (tror jag det var, kan vara PC För Alla också)(ett reportage om farorna som är kopplade till email bluffar)

Du kanske borde titta lite närmre på detta reportaget, skicka med en tidning eller ett utdrag från den med barnen... kanske det då går upp ett ljus...

/Stefan

Plastfarfar sa...

Gissningsvis kommer Hon till sans när den värsta euforin är över. Men det är trist att ungarna drogs in.