14 augusti 2011

Slutet av sommaren

Den här sommaren kan sägas ha varit hyfsad, kanske rent av bra. Vi har kunnat ge barnen utflykter och upplevelser av olika slag, varav besöket på Liseberg med pappan och de två yngsta förstås var det stora:

För min del var det säkert femton fyra år sedan förra gången, då med de två äldsta barnen. Stället var sig likt. En hel del nya attraktioner förstås, men klassiker som Flumeriden finns kvar. Och de vackra trädgårdsanläggningarna. Däremot hade jag inget minne av det enorma folktrycket. Man köade glatt och villigt mer än en timme för de stora attraktionern. Till och med barnen —som i bilen hela tiden tjatade om att är vi inte framme snart— ställde in sig i leden utan att knota. De knotade inte ens när jag och Barnens Farmor vann var sin jätteförpackninng Ballerina respektive Geisha, bara grattade oss.

Och de var där till stängningsdags med den lika åkglada pappan bägge kvällarna. Barnens Farmor och jag kroknade mycket tidigare.

I övrigt har ungarna varit på kollo i olika omgångar och med mamman i en lånad sommarstuga över midsommar. De som inte var iväg har för det mesta varit hos pappan.

Just nu är pappan på cykeltur med det näst äldsta. De siktar på barnens farfar och det blir två eller tre övernattningar på vägen. Det går bra och barnet, liksom pappan, är lyriskt över de vackra nejderna och de små vägarna de är på. De kommer att ta tåget hem, och cyklarna kommer efter per bil vad det lider. (Det går inte att pollettera från den stationen)

Skolstarten
Två av barnen går kvar på sina skolor, ett har fått en plats på en skola för sitt 'syndrom' och det äldsta är förstereserv på en skola för sitt. Besked kan komma mycket sent, men vi kan bara hålla tummarna.

Den nya skolan ligger en bit bort, och barnet i fråga är berättigat till skolskjuts. Dock gäller detta privilegium bara från adressen där barnet är skrivet, alltså mammans. Då blir det problem när h*n är hos pappan, vilket är ganska ofta. Pappan har lagt in om dispens, men inte fått något svar ännu.

So far, so good kan man väl tillåta sig att säga.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Bra! Tack för att du uppdaterar! Och i mitt sinne är Flume Ride fortfarande något ganska nytt - det var ju det när jag var liten...

Plastfarfar sa...

Det har varit dåligt med uppdateringar, jag vet.

Men jag ska skärpa mig på den punkten.