10 juli 2011

Den lilla flykten

Mamman var med tre av barnen på någon slags semesterboende i Midsommarveckan. (Det äldsta satt hemma framför PC-n). Stugan i fråga hade hon fått låna, och den var inte så stor. Mindre än pappans 2½ enligt barnen.

200 tusen i skulder
Att Hon står under indrivning är ingen överraskning. Det visste vi, faktiskt. Till pappan har hon angett beloppet i fråga, men det är omöjligt att avgöra om hon skarvar för att få någon slags sympati eller om det verkligen är så.

Datorer och tält
Då semesterstugan var så liten, agerade mamman resolut: Hon köpte in ett tält för de två yngsta att övernatta i. Veckan innan hade det äldsta och det yngsta fått nya datorer. Visserligen kostar en PC inte så många tusenlappar numera, men vi talar om utgifter på uppåt tio tusen. Bra gjort för en som säger sig stå under indrivning.

Den lilla flykten?
Efter bara några dagar ringde det näst äldsta upp pappan och berättade att h*n hade fått nog. Kan jag komma hem till dig? Färden var redan planerad via tidtabeller och allt.

-Visst. Välkommen. Vad hände?

Barnet hade fått totalansvaret för inte bara sina två yngre syskon, visade det sig. Passning, matlagning (för alla fyra) och sysselsättningsansvaret för de yngsta. Då flyr man.

Vad Hon gjorde, fick vi i vanlig ordning inte veta. Min gissning är att hon som vanligt söp.

4 kommentarer:

Ullah sa...

Bra att barnet stack. Ju äldre de blir, desto mer kommer de att göra uppror mot henne och/eller fly för gott. Det är vad jag tror.

Plastfarfar sa...

Jag med.

Mummel sa...

Det är väl ändå skönt att veta att barnet/n hör av sej till pappa när det krisar?
Är ju inte nånting som varit vanligt förr, och det bevisar min tes om att föräldrar visst glömmer att barn växer upp och blir andra vuxna som man bör kunna motivera sina handlingar inför...
Det är ju bara det att de här åren av obrottslig lojalitet gentemot även den uslaste förälder är så långa!
Eftersom jag tror att man får så det man skördar kommer nog räkenskapens dag - om nu inte de stackars barnen fått så stora psykiska/mentala skador att de inte klarar att konfrontera usla föräldrar.

Plastfarfar sa...

Det är bara att hålla med, Mummel.