18 juni 2011

Sommaren

Så är då fyra skolavslutningar avklarade. Den mest intressanta var det äldsta barnets. Inte för jippot, utan för innehållet:

MVG!
H*n hade MVG i Engelska och matte. Med tanke på hur dålig närvaron har varit, så hade jag faktiskt tankar på att h*n skulle behöva gå om, men årskursen seglades igenom med bravur.

Det Äldsta Barnet har en stödperson som har gjort ett mycket bra jobb under våren. Som jag förstår saken, har personen i fråga ansett kunskap viktigare än närvaro, vilket kan kännas konstigt. Men här funkade det: Barnet har presterat, och detta bra, på de prov som gäller.

Ny skola
Barnet med sitt besvärliga temperament kommer efter sommaren att gå i en skola med inriktning på just barn med besvärliga temperament. Mycket bra, helt klart. Emellertid:

Det är en bit bort, så skolskjuts gäller. Den är förstås mer eller mindre tidtabellsplanerad, vilket innebär att bilen kommer att vänta i fem minuter på varje ställe. Sedan åker den till nästa hämtplats oavsett någon plockats upp eller inte. Detta barn är inte så lite morgontrött, och det är väl bara pappan som kan få iväg det i tid. Men nu lever ju barnet hos mamman:

Hon struntar väl i vanlig ordning i barnens skolgång och sover in på förmiddagen även i höst. Oroväckande.

Upplevelser
Mamman har, med Soc' välsignelse, fått in tre av de fyra på olika kolloveckor under sommaren. (Tro inte att hon betalar något själv). Eftersom Hon är den hon är så ställer dessa förstås till det maximalt för pappan, Barnens Farmor och mig. Då gäller det att skjuta in sig utanför Hennes scheman. Och det gjorde vi.

Skolvslutningen
Vi gjorde eftermiddag på ett nöjesfält med alla fyra, jobbigt för oss gamlingar men desto roligare för dem. De var klara halv elva på kvällen, berättade pappan i ett SMS jag såg nästa morgon.

Sommaren,då?
Vi kommer att ta de två yngsta till Liseberg, och även alla fyra till ett upplevelseställe. Det ska bli spännande, eftersom barnet med det besvärliga temperamentet är ett av dem. Inte Liseberg — de har tillbringat timmar på den hemsidan— men väl resan. Att tillbringa timme efter timme i en bil blir svårt för vederbörande.

Vi har i dag även bokat rum för oss och pappan på ett skitmysigt litet hotell i en liten stad som Barnens Farmor härrör ifrån. Det blir en retrotripp, kan man tänka.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Hoppas du och farmodern fick en fin midsommar.

Plastfarfar sa...

Barnen är på annan ort --faktiskt okänd-- med Mamman, och pappan vill bara ta det lugnt.

Så då gjorde vi det med.