04 februari 2010

51 av 124

Pappan, arbetslös och tyngd av sitt undehåll som han är, har inte längre råd att betala för barneens mat när de är hos honom. Han har varit på mamman om matpengar länge, men fått kalla handen eller bara en symbolisk ersättning.

Nu har han emellertid —nödd och tvungen— antecknat hur mycket han har haft vilka barn under januari och konfronterat mamman med den statistiken.

51 av 124
Det låter inget vidare om man tänker i poäng, men här handlar det om hur många nätter olika barn har tillbringat hos pappan under månaden. Ett barn hos pappan ger en pinne, två barn två pinnar och så vidare.

Har man då fyra barn hemma under en 31-dagarsmånad så blir det 124 nätter. Enkel matematik.

Nu blev det 51 'barn-nätter' för pappan under januari. Nästan hälften, eller 42% av tiden om man ska vara noggrann, blev det som han hade barn i olika konstellationer under månaden.

Vad hände?
Pappan är inte den som hotar, men Hon kände nog med sig att det skulle bli Inskick Vidimerat Av Andra Än Henne till försäkringskassan om hon inte bjöd till ur sin kassa. Så skedde. Pappan har fått en summa som verkar rimlig och inte i form av ett löfte, utan äkta sedlar i handen.

Otroligt, på min ära.

Inga kommentarer: