15 april 2009

Heders, Camilla!

Pär Ström, IT- och genusdebattör har videointervjuat Camilla Lindberg, riksdagsman (FP) i Genusnytt. Där går hon hårt fram emot dagens mansfientliga klimat, som Barnens Pappa är så hårt drabbad av. Vårdnad, bidrag och domar har gått honom emot på ren slentrian. Vi känner igen mycket av det som sägs.

Själv hör jag till de som har svårt för att se på Youtubes klipp mer än någon minut eller så, men Expressens nätupplaga tar upp intervjun i läsbar form här.

Män är förtryckta
Det är temat. Lindberg tillhör en generation där pojkarna har uppmuntrats att stå tillbaka för flickor. Smaka på det här:

-Jag tror faktiskt att vissa män är så pass förtryckta att de knappast själva vet om det, säger Lindberg om det så kallade mansförtrycket.
Ord och inga visor. Vidare kritiserar Camilla Lindberg genusforskningen som hon menar går ut ifrån att kvinnan är det drabbade könet. Det tror jag på. Självklart är Lindberg också emot inkvotering (Mona Sahlin är ett praktexempel på dålig sådan skräckexempel, men det sägs inte här) Det näst bästa näst sist:

Mansfrid
Lindberg skojar om att lägga en motion om mansfrid, för att komplettera lagen om kvinnofrid
Det är något som Barnens Farmor har pratat om i ett par år, nu. Det bästa, då?

He he
Expressen.se har sökt FI:s talesperson Gudrun Schyman för en kommentar, utan framgång

2 kommentarer:

Mummel sa...

Det där är faktiskt - trams...

Det gäller att se helheten, och ta itu med de områden som är eftersatta vad gäller jämställdhet. Inte polarisera könen ö h t.

Stå tillbaka för flickor? Tjena... Stå bredvid, kanske, och låta alla individer ta lika stor plats, inte utgå ifrån fysik ö h t vare sej det gäller könsorgan eller hudfärg?

Nää, farmors son har råkat ut för en manipulativ människa, och uppenbarligen har hon lyckats bevisa någon form av misshandel. Det har däremot aldrig varit fråga om feminism, bara hat, hämndlystnad och vuxna människor som inte sätter barnens bästa främst.

Plastfarfar sa...

Se Camilla Lindbergs utspel som en reaktion på en polarisering, Mummel. Självklart ska alla ta lika stor plats.

Det sista har du helt rätt i. Hon spelade på alla Politiskt Korrekta strängar som finns. Och samhället var okritiskt med henne hela vägen till nuläget.

Pappan hade inte en chans. Jag tvekar inte att kalla detta för diskriminering.