15 februari 2009

Liza -igen

Jag hade bestämt mig för att inte skriva mer om Liza Marklund, Mia Eriksson och Monica Adamsson Antonsson, och inget annat, här. Parallerna mellan Mias och Hennes uppenbarligen mytomaniska beteende och myndigheternas tjänstvilliga uppställning därpå är smärtsamt tydliga. Skillnaden mellan Mia Eriksson och Henne är egentligen bara den tjänstvilliga (och penninghungriga/aningslösa) Marklund och den vidhängande boken. En bok som har gjort bägge till miljonärer. Emellertid:

Aftonbladet
Liza Marklunds hemmaplan och beskyddare har i helgen gjort ett stort nummer av att presentera 'bevis' på att Marklund/Eriksson minsann hade rätt och att allt annat minsann är förtal. Bevisen i fråga har skärskådats av ett antal bloggare. En av dem är Catta, som i sin lilla värld konstaterar att det är Mia själv som är källan till alla bevis. Alltså:

  1. Gå till en myndighet och dra din historia
  2. Myndigheten tecknar okritiskt ner den
  3. Erhåll ett utdrag
  4. Bevis!
Det här känner vi igen. I Hennes fall gav det exet 58 dagar med fotboja, ingen vårdnad och ett skadestånd för ett 'nackgrepp' på närmare sextio tusen kronor.

Jan Guillo Guillou
Marklunds vapendragare och business partner på Piratförlaget, en man som skriver på maskin och knappt vet vad en dator är för något, uttalar sig idag om bloggare och Antonssons bok om Mia i en krönika på Aftonbladet Plus, betaltjänsten som jag inte anser är värd pengarna, så jag citerar återigen Catta som citerar  Guillou.
bloggarna kan fortsätta babbla bäst dom vill, för i Aftonbladet och andra riktiga medier lyfter man ändå bara in sånt som är rätt och riktigt.
Läs hennes inlägg on Guillous självgodhet och helt oförstående inställning till bloggare. Mycket bra och läsvärt. Det som inte är bra, är att Mia Eriksson alltså inte är ensam.

Hur många fler män har fallit offer för verbala 'offer' och fega, okritiska myndigheters agerande?

3 kommentarer:

Mie sa...

Tyvär är det alltför många män som falitt offer ( och en o annan kvinna).

I ett "tidigare liv" hade jag förtroende för myndighter, soc, polis etc. Men det är som bort blåst nu.

Trött Moder sa...

Håller med dig och tänkte påpeka att hon heter Monica Antonsson och Jan heter Guillou i efternamn. :)
Hoppas allt har gått bra för pappan och barnen annars. =)

Plastfarfar sa...

Jag trodde också på mynigheters oväld och allt det där, Mie. Men det var då, det.

Tack och tack för påpekandet, Tröttis. Nu är det rättat.