15 maj 2011

Sommarplaner

Det började i April med att mamman kontaktade Soc om hur mycket pappan skulle ha barnen i sommar. Lite märkligt av en ensam vårdnadshavare att agera så, men hon har ju vant sig vid att pappan alltid finns vid barnens sida.

Den person på Soc som fick ärendet i sitt knä skrev till pappan, som ringde upp med viss bävan. Hans första fråga var 'varför kunde Hon inte hört av sig till mig?'. Det hela mynnade i ett bra samtal, i vilket Soc medgav att de inte förstod varför de hade med det här att göra. Är man ensam vårdnadshavare, så är man.

Hade pappan valt att gräva guld i Australiens öknar över sommaren, så hade vare sig mamman eller Soc kunnat stoppa honom. Det begriper Soc, men helt klart inte mamman.

Scheman
Nu har diverse semesterplaner och kollovistelsebokningar börjat utväxlas mellan föräldrarna, per SMS, den enda vettiga kommunikationsvägen vad pappan anbelangar. (Försök att sprida invektiv tillsammans med svar på en fråga på 160 tecken, så vet ni varför)

Barnens Farmor och jag är lediga hela Juli månad,och det ser ut som om vi kan ta ett eller två av barnen på en upplevelse, men vi vet inte ännu.

Inga kommentarer: