18 december 2010

Julen

Julklapparna är inhandlade och inslagna. Maten —förutom grönsaker och annat färskt— är likaså inhandlad. Vårt hem tindrar kitschigt i mörkret. Barnens Farmor har gjort sina köttbullar som hon alltid tycker kunde ha blivit bättre och som alltid smakar lika bra.

Pappan hittade tre par trä(!)skidor med 50-talsstuk på en loppis och prutade ner dem till en hundring. I dag var han ute med två av barnen i denna närmast arkaiska utrustning och alla hade lika kul.

Det är sex dagar till julafton:

Julafton
Barnens Farmor och jag kommer att fira lugnt, äta gott och koppla av. Barnen kommer att vara hos och med mamman som gissningsvis ger dem nyttosaker typ schampo i julklapp, ett stående inslag. I år har hon dessutom varskott att det blir en än mer återhållsam jul. Ekonomin....

Pappan är förstås bjuden till oss, men han är hellre hemma och laddar i lugn och ro för den egentliga julaftonen. Mamman tyckte att han skulle hämta barnen tidigt  på julaftons kväll när de hade firat hos henne, men pappan vägrade. Barn ska inte behöva åka stan runt på julaftons kväll, tycker han. Hon får vänta över natt med att kröka loss.

Juldagen!
Då kommer pappan med alla fyra till oss och ett berg av klappar under granen. Det blir för kanske fjärde året och det är något som vi alla verkligen ser fram emot. Självklart så respekterar jag att barnen är veganer, så det blir den traditionella (tredje året) vegetariska lasagnan. Ja, den innehåller mjölkprodukter, men det blundar alla för. Den är ju så god.

Myten om att barn inte tål kryddad mat blir återigen avlivad.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Det låter fint. God jul till er allihop!

Plastfarfar sa...

Desamma!