12 september 2009

Det trodde vi inte

För ett par år sedan blev pappan avvisad och till och med polisanmäld när han visade sig i närheten av något av barnens skola eller dagis. (Läs själva i arkiven från 2006-07. Jag klarar inte av att plocka länkar därifrån. Det är helt enkelt för jobbig läsning för mig. För mycket kommer tillbaka)

Nu är det annat ljud i skällan
Pappan har kontaktats av skolan när Det Lynniga Barnet hade en incident i veckan. Stödpersonen —väl medveten om att han är vare sig boende- eller vårdnadsförälder— ringde pappan om saken. Och detta var inte första gången någon skolperson ringde pappan om något av barnen.

Visst. Det går att säga att han ställer upp till hundra procent och allt det där. Men det jag undrar över, är varför de inte ens försöker kontakta mamman, —som alltså är boende- och vårdnadsförälder— först. Det har inte gått att få ett bra svar på den frågan. Inte ett svar över huvud taget, faktiskt.

Man kan fundera. Och skicka bollen frågan till Soc och vårt rättsväsende, som de åren gjorde sitt bästa för att trampa ner pappan i dyngan.

Vore kul med en Politiskt Korrekt kommentar från dem

2 kommentarer:

Mummel sa...

Du har nog en aning om hur jag känner inför soc...

Problemet är att det finns människor som är inte bara dåliga utan jävligt dåliga på att göra sitt jobb.
Sen har man alltid "vi har gjort allt enligt regelboken" att falla tillbaka emot. Eftersom ingen anställd inom socialen nånsin riskerar att personligen behöva stå för sina felaktigheter och /eller misstag.

Det enda man kan göra är fortsätta att visa att man inte lägger sej platt och accepterar, för till sist måste det ju gå - till sist ser nog många från andra ställen, andra myndigheter, att det blivit helt åt helvete fel.

Det måste åtminstone jag hoppas.

Plastfarfar sa...

Under det ganska turbulenta första halvåret gjorde Soc sina bedömningar helt utifrån vad mamman påstod och rådande Politisk Korrekthet. Rättsväsendet också, fast Barnens Farmor brukar säga att inte ens åklagaren trodde på Henne.

Det där med personligt ansvar är intressant. Kunde det utkrävas så tror jag att Soc skulle göra ett åtskilligt bättre jobb.