08 januari 2009

Vardag

Helgerna med barnen är över. Det var bra helger, ska ni veta. (I dag är det annars 92 dagar till nästa röda dag, Långfredagen) Den vanliga lunken med alla fyra barnen udda helger är tillbaka.

Pappan hade barnen nu i helgen som avslutade vecka 1. Det började inte bra, ungarna var oroliga och bråkade ordentligt inbördes när han hämtade dem. Inte så att de inte ville med till pappan, de var 'bara' rastlösa efter ett jullov under vilket (vad pappan tror) att de inte har gjort någonting annat än att vara hemma.

Ett mönster som han noterade redan för ett år sedan finns kvar: Barnen är uttröttade och sover hur länge som helst på morgnarna, även om de inte varit uppe särskilt länge kvällen före. I lördags skulle de göra något på dagen, så pappan ställde för säkerhets skull väckarklockan på elva (11:00). Han var den enda som vaknade av den.

Just det. Pappan är också väldigt trött i dessa dagar. Hela situationen tär på honom och när han inte jobbar så har han barnen, verkar det som. Både barnen och mamman vill nämligen att de är med honom i olika konstellationer när det går. (Jag skulle vilja se ROKS i vår stad ta del av detta ;-) Han har inte haft en dag för annat än jobbet eller barnen sedan före jul. Då blir man trött, hur bra det än är att vara med sina barn.

En annan sak är också sig lik: Mamman lägger ut saker på Tradera igen. Vi ser saker och kläder som vi har givit barnen. Det är trist men kanske inte helt oväntat. Man kan ju hoppas på att barnen är med på det hela och att Hon inte säljer av saker mot deras vilja.

Update: De som får in det här inlägget en gång till i sin RSS-läsare ska veta att jag bara snyggade till texten. Ingen egentlig ny information är tillagd.

2 kommentarer:

Peace in mind sa...

Vardag mår alla bra av tror jag. Så skönt att läsa att era helger varit fina, gillar ditt perspektiv!

Plastfarfar sa...

Tack, Pim. Vardagsdagarna är de vanligaste. Och därför de viktigaste.