15 januari 2009

Får man träffa sina barn när man är sjuk?

Pappan gjorde det i alla fall. Inte helt oväntat efter den senaste tidens press och i dessa influensatider blev han sjuk i helgen. Ganska rejält, dessutom. Matt och orkeslös gjorde han inte mycket de två första dagarna, men när det kom fram till barnen att han 'inte jobbade' så ville de naturligtvis träffa honom.

Alla fyra skulle han aldrig klara. Det blev två av dem på en aktivitet i helgen, och det ena följde sedan med pappan hem. Där jobbade de hårt med en hemuppgift som barnet hade. Uppgiften bestod i att skriva en berättelse på ett visst tema. Inte helt lätt, för det var nämligen det barn som konstaterades ha läs- och skrivsvårigheter förra året.

Träning ger resultat
Skolan i fråga bistod med en coach, heter det väl nu för tiden, som satt med barnet några dagar i veckan och tränade. De hade dessutom mycket roligt tillsammans, så roligt att de kunde dra över tiden utan att de märkte det. Och det hjälpte! Vi har noterat att barnet blev allt bättre på att till exempel hänga med på textade TV-inslag eller att det inte var några problem att formulera eller skriva julkorten.

Den här uppgiften bekräftade att barnet verkligen hade kommit ikapp. Pappan bistod med råd och en och annan stavningskorrigering. Det var allt.

Vi myser.

4 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Jag har ju en liten som har samma problem..

Lite lätta, roliga, busiga övningar är att rimma... Kan ju alla från syskon till farmor/farfar hjälpa till med...

Skriv ett "bra rimmord" på en lapp.. Katt, tex (barnet skriver så klart).. Och så turas man om att hitta på rimande ord.. Alla skriver på egen lapp! Den som har mest ord vinner... Attans vad de kan ungarna.. Och att lära sig dubbla konsonanter går finfint..

På kvällen läser jag en sida av en bok, för min tjej... Nästa sida läser hon för mig.. Funkar också bra.

Mer tips finns om ni är intresserade... Det är ju så häftigt att se hur ungarna utvecklas och mår bra när man stimulerar dem..

Lycka till!

Mallatyckerdetärtufftiblandmenroligtfördetallaramestabralla

Plastfarfar sa...

Barnet är mycket verbalt och grym på ordlekar av alla de slag. Men den här var ny. Tack, Malla.

Trött Moder sa...

Så bra att det fungerade, nu kanske man kan få lite lugn och ro en stund. =) Eller ja, man kan hoppas.

Hoppas att det går bra för er också!

Plastfarfar sa...

Vi tillönskar dig lugn och ro.