01 januari 2009

Inget märkvärdigt

Pappan hade två av barnen över Nyårsafton (Mycket lyckat, kan jag berätta). Idag, Nyårsdagen, jobbar han eftermiddag-kväll. I morgon arbetar han morgon-eftermiddag. Två ganska täta pass, alltså. I morgon eftermiddag hämtar han barnen för att ha dem över helgen. So what?

Ett SMS
Mamman messade honom i morse med budskapet att de två äldsta kunde väl vara ensamma hos pappan 'några timmar' när de ändå skulle hämtas i morgon eftermiddag. Dessa 'några timmar' handlar om två arbetspass à ungefär nio timmar stycket. Arton timmar totalt under ett styvt dygn. Det vet hon. Men det är tydligen inget att hetsa upp sig över.

Pappan frågade barnen vad de tyckte om saken och fick svar som delvis var skylt av Hennes Yppandeförbud, men ändå mycket tydligt: De hade erfarenhet av att få sköta sig själva timmar och timmar i sträck, och de tyckte inte om det.

Vad tror ni?
Pappan såg till att barnen i fråga kom hem till mamman, och vi hämtar dem i morgon eftermiddag.

Är det så kul att vara själv hemma när man är liten?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart det inte är kul att vara hemma ensam. Jag brukade inbilla mig att det stod gubbar gömda i garderoben, och då kanske det gällde någon timma på eftermiddagen innan föräldrarna kom hem.

CRConrad sa...

Nä, fy tusan.

Det är ju så man... Ja, man blir lite upprörd. Å Pappans, och främst (förstås!) barnens vägnar. Verkar ju bra sjukt att man faktiskt *får* göra så här i dagens Sverige.

(Detta alltså som kommentar kanske mer till bloggen i sin helhet än bara just det här inlägget.)

Plastfarfar sa...

'Hon sätter sig själv före barnen' hette det i vårdnadsutredningen för 18 månader sedan. Det verkar gälla fortfarande.

Anonym sa...

Undrar om "hon" är i familj med mitt ex. Jag fick just redan på att min pojke på 7 år ibland är ensam hemma i 1-2 timmer.....inte blev jag glad inte.
Barn SKALL inte ta så stort en ansvar men genom din blogg har vi ju "lärt känna" hondj*****n och dessa personer gör tydligen som dem vill.
Lyckas du övertala henne att flytta till New Zealand som guide och barnen stannar hos pappan då lovar jag att ge en slant till enkelresan...

God fortsättning

Plastfarfar sa...

Ho Ho Ho, H42. Tittar just nu på Sagan om ringen III med en Whisky i handen. De inspelningsplatserna kan hon ha en del att fabulera om, för fabulera det kan hon.

Jag vägrar faktiskt annars att kommunicera med Henne, och jag svarar enstavigt eller inte alls på Hennes mail (som vanligen handlar om folk som åker in pga datorstölder ;-).

...och f*n vet om jag inte är beredd att betala en enkelbiljett till Nordön...

Anonym sa...

Varför är detta inte för kvinnor? Är inte det lite diskriminering att enbart vända sig till män? o_0

Anonym sa...

Jag har följt bloggen en tid och tycker mycket som står i den är skrämmande.

Men att skicka bort mamman? Nog har väl barnen rätt till BÅDA sina föräldrar? Men visst många önskar bort den andre förädern, men det hjälper inte barnen.

Mamman här verkar inte må bra, hon behöver hjälp, för barnens skull.

För hur illa du än tycker om henne så är hon barnens mamma och de har all rätt att älska henne inte sant?

Jag hoppas det nya året kommer att bli bättre för er alla.

Plastfarfar sa...

NN 1: Tagit del men ej förstått. Till och med smileyn du använde är okänd för mig.

NN 2: Man ska inte ta Nyårönskningarna allt för bokstavligt. De är (halvt) oseriösa. Jag vet mycket väl att barn behöver bägge sina föräldrar, vare sig de är under samma tak eller inte. (Något som mamman inte alltid verkar förstå)

Vad gäller Hennes hälsoläge, så är hon alltså sjukskriven sedan hösten 2005, av olika psykistkt relaterade skäl. Jag vågar påstå att Hon får den vård hon vill ha, men kanske inte den vård hon behöver.