18 oktober 2010

Ränderna går inte ur

Helgen som var, inleddes med alla fyra hos pappan. Det äldsta åkte hem på lördag förmiddag, och det med det svåra humöret på eftermiddagen. Inga konflikter eller utbrott. Barnen åkte helt enkelt hem till mamman.

Det är klart att pappan inte tycker att detta är så kul. Gillar de två inte att vara med honom längre?

Nu vet vi bättre
Ett av barnen undslapp sig i helgen att mamman hade sagt åt det att inte vara hos pappan hela tiden. H*n fick helt enkelt en order att vara hemma hos Henne.

Mycket föll på plats
Ett av barnen har en tid vistats hos pappan mer än hos mamman. Så, plötsligt, härom veckan skulle barnet åka hem till mamman, utan att ange närmare skäl. Det var förstås yppandeförbudet som slog. Barnen får inte berätta om det som sker eller inträffar hemma hos Henne, men det är inte så tätt alla gånger.

Nu vet jag att det som jag länge har trott gäller: Mamman sätter press på barnen att inte vara hos pappan så mycket. I och med att hon inte längre skriver under på hur mycket han har barnen, så verkar hon säker på att det ser ut som om hon ensam slavar under tyngden av all tillsyn av fyra barn.

Att pappan är där på bra nära halvtid syns bara i hans ekonomi.

Soc
Mamman har varit på ett möte hos Soc. Den svartsynte ser omedelbart att hon har tiggt till sig ännu mer och snackat ner pappan i vanlig ordning. Själv tror jag nog att Hon kallades till Soc efter att skolan hade rapporterat att Hon lät två av barnen vara hemma från skolan i över en månad efter skolstarten.

Glasögonen
Ett färskt exempel på Hennes beteende: I dag ringde mamman upp pappan från en optiker, som just hade färdigställt ett par glasögon till det äldsta barnet, och krävde att han skulle gå in och betala halva kostnaden.

Pappan nekade förstås, inte bara för att han inte hade en tusenlapp över, utan mer för att mamman är den som får hans vårdnadsbidrag och alla bidragen och guvetvad som man kan tjata till sig.

Mamman blev skogstokig och skällde och skrek åt honom i luren. Detta från optikern, i närvaro av X antal personer. Det var så att till och med pappan skämdes.

På bussen
En dag stötte pappan på barnet med det besvärliga humöret på bussen. H*n var verkligen på dåligt humör och hade till och med förstört en påse med Halloween-"blod". Orsak: Barnet hade varit hos tandläkaren och inte fått det av mamman utlovade godiset efteråt.

Hur många föräldrar lovar godis som belöning för ett tandläkarbesök?

Hur många föräldrar sviker sina löften?

Den här mamman sviker oftare än hon håller, men det måtte kännas för barnen ibland.

Inga kommentarer: