11 oktober 2010

Ett otäckt igenkännande

...infann sig i dag när jag läste och hörde mer om de två bortrövade barnen. Pappan, i en svår vårdnadstvist som hade givit mamman allt, 'försvann' med dem under ett besök på Junibacken i Stockholm. Soc var med, för det var ett 'övervakat umgänge'. Men de missade uppenbarligen tåget helt, även om mammans advokat påpekar i P4 Extra att övervakarna (Plural! betraktades han som farlig?) inte hade rätt att stoppa honom. Övervakar man någon borde väl förresten inte denne bara kunna försvinna med två småttingar?

Nu börjar pappans vinkel på det hela glimta fram. Han har till och med en blogg i saken. Tittar man i den så känner man igen en pappa som kämpar för sina barn och har hela maskineriet emot sig.

Pappan i den här bloggen har samma upplevelser kan man lugnt påstå. Skillnaden är att Osama Al-Hasane, invandrad irakier med svenskt medborgarskap, förvägras umgänge med sina barn, medan 'vår' pappa inte bara får umgås med barnen. Han förmodas dessutom ta hand om en hel del som ankommer Henne, ensam vårdnadshavare.


Jag kan inte låta bli att tänka tanken att 'här har vi en till'.


I dag, tre dygn efter de första larmrapporterna, har dessutom rapporteringen om fallet halkat märkvärdigt långt ner —för att inte säga bort från— medierapporteringen.

Spela roll varför. Mamman i fråga vann första ronden. Det känner vi också igen.

8 kommentarer:

Ullah sa...

Jag väntade på detta inlägg. Tänkte direkt på er när jag läste om saken och på pappans blogg. Hoppas nu bara att han med sin desperata handling inte helt har bränt sina skepp.

Plastfarfar sa...

Jag kan förstå det, Ulla. Själv tänkte jag inte i dessa banor förrän i dag, när jag fick tag på länken till bloggen och dessutom hörde advokaten i P4 Extra hela tiden falla tillbaka på olika myndighetsbeslut.

Det var som om hon inte trodde på sin klient. Eller är jag färgad av våra upplevelser?

Den polistalesman som medverkade, sade att påföljderna kunde bli allt mellan böter och fyra år. Saken är akademisk: Pappan är stämplad, förmodligen livet ut.

Ullah sa...

Det är så tragiskt. Det kan man säga utan att veta var "sanningen" finns. Om det finns någon.

Plastfarfar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Plastfarfar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Plastfarfar sa...

Det är jag som har tagit bort av misstag för tidigt publicerade utkast till svar. Nåväl:

Barnens Farmor —gammal rödstrumpa— påminner om alla fall där mamman har tagit barnen från pappan mot gällande dom och mer eller mindre applåderats av media.

BF påpekar också att bortrövande mammor alltid får lägre straf för sina tilltag än dito papppor.

Bunny sa...

Se gärna hans hot i min blogg!!

http://katidis.wordpress.com/2010/11/01/har-mailat-advokatfirman-ia-sweger-angaende-osama-alhasanes-hot-pa-min-blogg/

Mvh

Plastfarfar sa...

Det du skrev är oläsligt för en 60-minusare pga bakgrunden på din blogg. Sorry.