01 januari 2005

Om Henne

60-talist. Normalt utseende och kroppsbyggnad, lätt överviktig. Frilansare. Barn och en blivande ex-make. Vad kan man mer säga? Åtskilligt, faktiskt.

Övergreppen
Hon hävdar att hon som barn varit utsatt för systematiska övergrepp inte bara av hela sin familj, hon har dessutom varit på en världsturne och bland annat varit sexobjekt för pedofila amerikanska Vietnamveteraner.

Vidare har hon medverkat vid (inte till) rituella mord på spädbarn, lika många barn som hon sedan själv satte till världen. Sambandet är uttalat och någon slags bikt för det hon har varit med om.

Demonerna
På sena 90-talet levde hon med sina Demoner. Det var väl dessa som fick henne att tro att en eldriven leksak barnen fick av sin gammelfarmor också tjänade som radiosändare.

Denna intrikata buggning av familjen utfördes av krafter (oklart vilka) som sedan förde bort barnen på nätterna. Givetvis för att förgå sig på dem.

Maken tvangs att kasta bort leksaken.

En rejäl clash med Demonerna och maken slutade med ett tämligen seriöst utfört självmordsförsök och månader av fysisk och psykisk rehabilitering. Men Demonerna verkar finnas kvar än i denna dag:

Hennes nuvarande sjukskrivning går att relatera till Demonerna. Jag tror inte att hon tar de mediciner som Hon har ordinerats. Bara sjukpenningen.

Bidragen
I hennes värld gäller det att få bidrag av olika slag. Det är svårt att leva kommersiellt på det hon gör när man inte spelar i högsta ligan. Just nu går hon i gärdsgårdsserien efter en tid i lägre mellanskiktet, vad jag kan förstå.

I den hanteringen är det då ganska frestande att justera olika siffror åt "rätt" håll. Så ligger familjen till exempel på en återbetalning av en bit av bostadsbidraget sedan det visade sig att Hennes uppgivna årsinkomst inte stämde.

Man söker bidrag för samma aktivitet från flera håll, självklart. Man kan ju inte alltid räkna med att få de medel man söker. Inte lika självklart är det tydligen för Henne att då återlämna medel som dubblerats. (Det finns tydligen institutioner som inte kräver redovisning)

En enkel Googling eller två ger också vid handen att Hon har fått ett femsiffrigt bidrag för aktiviteter som helt enkelt inte kan ha ägt rum. De var nämligen flaggade att ske i den lokal Hon inte längre har tillträde till eftersom låset är utbytt. Undras om Hon skickar tillbaka dom tusenlapparna?

Barnuppfostran.
Örfilar är väl inte vardagsföreteelser för barnen, men alls inte ovanliga. En annan bestraffningsmetod är nästan värre tycker jag:

"UT! -Ut på gården. Jag orkar inte med dej längre. Du får inte komma hem på en timme"

Utvisning av ett barn från sitt eget hem! Jag har själv sett det och sett barnet loma iväg med förtvivlan i blicken. Hemmet är ju universums nav och skydd, trygghet och värme för ett barn. Utvisningar tillämpar man i idrottssammanhang och ingen annanstans...

Hon kör också det äldsta barnet på ett sätt som bekommer mig mycket illa. Det stackars barnet gör i princip allt för att vara mamman till lags, men det går liksom inte. Jag har faktiskt aldrig varit hemma hos dem utan att ha sett Henne skrika och fara ut mot sitt äldsta barn.

Att just det här barnet är det enda som har ringt upp sin pappa efter smällen i äktenskapet och kallat honom saker, eller uppgivit för Soc att fadern är en alkoholiserad barn- och hustrumisshandlande hustyrann, tror jag är ett resultat av barnets förtvivlade ansträngningar att vara mamman till lags.

Alkoholen
Hon dricker på det klassiskt nordiska sättet, dvs starksprit intill och ibland över medvetslöshetens gräns. Hon har medgivit alkoholproblem i en tidig fas av den här utvecklingen, men kallade sig plötsligt nykterist i en förhandling. Tjoflöjt.

Hon har mer än en gång varit för full för att våga hämta på dagis. Maken fick avbryta alla sina förhavanden och göra det i stället för Henne. Vid ett tillfälle skulle han ta med barnet till den kvart där hon satt med sin suparkompis. Orsak: Mamman behövde också hämtning. Hon kunde inte ta sig hem själv...

Under en utlandsresa hösten 2005 drack hon sig stupfull och somnade i en park. Där blev hon kvar på gräset hela natten.

Ur ett SMS till maken, från en annan resa:


Älskling. Har ni det bra? Blev rejält full. Mötte NN

Ett annat:


Jag älskar dig. Sprit är billigt här

Hon har mage att neka till dessa SMS, trots att maken höll upp sin telefon och ville visa rätten dem. Det fick han inte.

Liksom många alkoholister så har Hon förmågan att agera nyktert mitt i fyllan, om än under en kortare tid. Det har hjälpt henne mer än en gång. At få maken hämtad av polisen för fylleri när hon själv är minst lika full, till exempel.

Draja enligt Henne:


  • En tredjedel Martini
  • Två tredjedelar Vodka (billigare än Gin)
  • ...hälles upp tillsammans med 1 isbit i ett av barnens 25-centiliters saftglas.
  • En till!

Min bild
Mitt första intryck av Henne var att hon är van att få som hon vill. Det kvarstår nästan tio år senare. Förstaintrycket av Henne är en verbal och trevlig människa, men sen blir det värre. Ett antal gånger, till exempel, har Hon krävt att vi ska rycka ut som barnvakter med bara timmars framförhållning. På helger. Att vi var upptagna med annat hade inte med saken att göra och Hon blev tämligen otrevlig.

Vi talar alltså om typen som bestämmer sig i förväg för hur folk ska svara eller agera i olika lägen och sen helt enkelt inte kan hantera avvikelser från detta.

Jag såg några avsnitt av "The Office" när den serien gick på TV. Chefen där påminde mig om Henne, men hennes temperament är värre. Åtskilligt värre. Svartare är det också.

För övrigt har hon ingen släkt, om man säger. Hon har brutit med dem och de med henne. Gissa varför? (Ledtråd andra stycket denna postning) Och så har Hon i en anteckning som vi har sett förklarat för Soc att Hon inte har några vänner.

Jag tror henne.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns alltid 2 sidor av problemet, vi får ju bara "din" sida.
Jag tycker det är obehagligt när man lämmnar ut en person på detta vis, borde inte focus ligga på att vara ett stöd för barn och barnbarn
i stället?
Allt du skriver liggen kvar för alltid.....

Anonym sa...

Man vill ju tro att domstolarna agerar efter bästa förmåga, men jag har själv sett det gå fel... Väldigt fel. Nånstans finns ett systemfel där den redan bestämt sig i frågan. Jag hoppas dock att plastfarfar stå ut, hänger med och hjälper till. För till slut hinner domstolen ifatt. Oftast...

Plastfarfar sa...

Ormen: Så länge jag inte identifierar Henne, kan man väl inte påstå att jag lämnar ut henne?

Att det ligger kvar, är faktiskt huvudsyftet med Hennes Nya Liv. Barnen förtjänar att få en annan sida av skeendet när de blir äldre.

Partrick: Systemfelet som jag ser det, är att män döms på förhand och egentligen inte får en chans. Fördomar styr Soc och rättssystemet...

Anonym sa...

Okej, du har kanske rätt, men var för allt i världen rädd om barnen, dom älskar alltid sina föräldrar hur jävliga dom än är. Barnen är dom som far mest illa och alltså behöver mest stöd och då på sina villkor.

Plastfarfar sa...

Vi är rädda om barnen, Ormen. Don't worry about that...